Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Ruhsuz Galatasaray : Karpaty Lviv 1-1 Galatasaray

Ruhsuz Galatasaray : Karpaty Lviv 1-1 Galatasaray
 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Tek kelimeyle berbat bir futbolla.

Öncelikle, maça çıkan 11'i değerlendirmek istiyorum. Ali Turan ve Hakan Balta berbat performanslarına karşın yine sahadaydılar. Bunun için Frank Rijkaard'a benim bazı sorularım olur. Serkan Kurtuluş size hala kendini kanıtlayamadı mı veya Ali Turan kadar şansı hak etmiyor mu? Çağlar Birinci kimdir ve neden alınmıştır?

Serdar Özkan ve Ali Turan inanılmaz uyumsuz bir ikili. Arka arkaya oynamaları hata. Ali Turan'ın zaten ileri çıkması hata. Onun dışında ben Serdar'dan ziyade sağ kanatta Barış'a, orta alanda da 2 ön liberoya şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Frank Rijkaard'a madem ki sorular yöneltmeye kalkıştım, o zaman iki soru daha sorayım. Ali Turan denen adama neden 80 dakika tahammül edilir? Orta sahanın en mücadeleci adamı Mustafa Sarp neden oyundan alınır?

Futbolcular ruhsuz. Kimsede istek yok. Oynanan oyuna baktığımızda, herkes top benden çıksın diye oynuyor. Sorumluluk almaktan herkes korkuyor. Arda sorumluluk istiyor, top istiyor, ona da top gelmiyor. Oynanan oyun ne? Sürekli geriye ve yanlara pas. Takım ilerleyemiyor, bir de orta alanda top kaybediyor. Bu kadar rezil bir futbolu oraya 2.lig takımı çıksa oynamazdı.

10 kişilik adı duyulmamış rakibini yenemeyen Galatasaray, ne bekliyor, ne istiyor? Ben şimdiden söyleyeyim, eğer bir toparlanma olmazsa Eskişehir deplasmanında Galatasaray'ı hezimet bekliyor.

Yönetim, bu durumda büyük pay sahibidir. Geçen senenin en etkili adamlarından Keita'yı gönderdiler. Şimdi sağ kanat çalışmıyor. Giovani Dos Santos gerçekten mükemmel bir oyuncuydu, alınmaması büyük hata oldu. Şu ana kadar yapılan transferlere bakılırsa zaten vasat.

Şu saatten sonra ne yapılır ne edilir bilemem ama, Galatasaray en büyük hedeflerinden birini en başında kaybetti. Eskiden Avrupa'yı titreten Galatasaray, şimdi Avrupa karşısında titriyor. Pardon, Lviv karşısında.

Frank Rijkaard maçtan önce basın toplantısında demişti ki: "Yenilginin moralimizi bozmasına izin veremeyiz, biz profesyoneliz. Profesyonellikte yenmek de var yenilmek de." Demek ki futbolcular bu yüzden bu kadar kafaya takmıyorlarmış, bu yüzden her şey normalmiş gibi davranıyorlarmış. Helal olsun sana Rijkaard(!)

Hiçbir şeye değil de taraftara yazık... Taraftar üzgün şu anda ama bilmiyorum, başını öne eğecek, o taraftardan utanacak birileri var mı Galatasaray'da. Bence utanması gereken çok kişi var!

Fenerbahçe de Avrupa'da olamayacak, Trabzon'da... Türk futbolu adına üzücü bir geceydi. Yine de Avrupa'da olan iki takımımıza, Bursaspor ve Beşiktaş'a başarılar...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..