Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ruhun kirlenmesi

Ruhun kirlenmesi
 

İnsanın bendeni nasıl kirleniyorsa ruhu da kirlenir. Zaman zaman bunu hissederiz; üzerimizde bir ağırlık ve halsizlik olur, hiçbir şey yapmak istemeyiz, ortada hiç sebep yokken canımız sıkılır vs vs…


Günlük yaşam koşullarında sürekli insanlarla bir şekilde etkileşim halinde bulunuruz. Bu etkileşimde bazı insanlardan negatif, bazılarından ise pozitif etkileniriz..İnsanların haricinde kendi kafamızdan da yüzlerce binlerce düşünce geçer., .Bu düşüncelerin çoğu otomatik düşüncelerdir hatta bir süre sonra ne düşündüğümüzün farkına varmayız..Bu farkına varmadığımız otomatik düşünceler eğer negatif ağırlıklı ise, üzerimizde genel bir mutsuzluk hali oluşur, ruhumuz sıkılır sebebini de bilmeyiz..


Yine etkileşimde bulunduğumuz bazı insanlar sürekli bir negatif enerji yayarlar..Bunu bilinçli olarak yapmıyorlardır ama, biz onların yanında iken kendimizi çok yorgun, halsiz olarak hissederiz..Bu tür insanların ortak özelliği sürekli sorunlardan bahsetmesidir.Hep mızmızlanırlar, ya hastadırlar ya da her şey kötüdür.


Gerek kendi düşüncelerimiz gerekse başka insanların yaymış olduğu bu negatif enerjiyi kir olarak düşünebiliriz. Nasıl bedenimiz gün içinde bir sürü toz ve kirle kirleniyorsa, ruhumuz da bu olumsuz düşüncelerden ve etkileşimde bulunduğumuz insanların enerjilerinden kirlenir..


Eğer biz bedenimize gösterdiğimiz özeni ruhumuza göstermezsek ne olur?

Bir süre sonra kirden ve tozdan kendi ruhumuzu göremez hale geliriz. Daha ilerleyen aşamalarda ise hastalanırız. İnsanın savunma mekanizması ve enerjisi kendini nasıl hissettiği ile doğru orantılıdır. Kendimizi mutsuz hissettiğimiz zamanlarda bedenimizin de gücü azalır, enerjimiz düşer. Bu da bir süre sonra hastalanmamıza sebep olabilir..


Ruh nasıl temizlenir?

İnsan iki şekilde iletişimde bulunur; bir kendisi ile bir de dış dünya ile…

Dış dünya ile ister istemez her zaman iletişimde bulunuruz peki ya kendimizle?

İnsanın kendisi ile iletişimi kendisi ile kaliteli zaman geçirmesi iç dünyasına bir ışık tutması demek gibidir. Dikkatini kendi iç dünyasına yöneltmesidir.

Bunu yapmanın bir sürü yolu vardır. Herkesin inancına, yaşam şekline veya kişisel özelliklerine göre değişir. Okumak ve yazmak insanın içe yönelik bir eylemidir. İnsanlar okuyup yazarken tamamen kendisiyle baş başadır. Meditasyon ve ibadet de insanın ruhunu temizleyen, daha doğrusu insanın ışığı kendi iç dünyasına tuttuğu eylemlerdir..


Her gün dışardan eve gelince nasıl elimizi yüzümüzü yıkıyor ya da duş alıp rahatlıyorsak, ruhumuzu da temizleyen bir eylem yaparak ona da gerekli özeni göstermemiz gerekir. Gün içinde ruhumuza yapışan kirleri de arındırırsak çok daha yenilenmiş, mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşamamız kolaylaşır diye düşünüyorum…

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..