Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

canan öztanık temiz

http://blog.milliyet.com.tr/evc

28 Ağustos '07

 
Kategori
Kitap
 

Ruhunuz ağrıdığında....

İlkim Öz' ün kitaplarını severim. Yayıncılığını kendi üstlenir, ve çoğu zaman tarafsız bir bakış açısıyla yazar. Üslubu iddiasız, Türkçesi yalın, ve çoğu zaman öğretici bir tarzı vardır.

Üç kitabını okudum şimdiye değin. Kadın erkek ilişkileri, ve doğal olarak kendi mesleği olan psikoloji ağırlıklı kitapları var piyasada.Vücudumuzda ağrıyan bir organ olduğunda nasıl ki doktora koşma ihtiyacı içinde oluyorsak aslında ruhumuz ağrıdığında da psikoloğa gitmemiz o kadar doğal.Ama hep ertelenir değil mi? Yani kendi kendimize düzeltebiliriz.Beynimizin saklı odalarına atabiliriz tüm problemleri, o odanın anahtarını bilmediğimiz köşelere atarak.
Aslında olmuyor biliyor musunuz?Yapamıyoruz.İnsan çoğu zaman hayatın içinde başına gelen tüm detay ve olayları, ıskalayarak yaşıyor.Beyin mükemmel bir mekanizma.Tüm işlevleri kusursuz işleyen, hiç bir şeyi affetmeyen hayatımızın merkezi.Hepimizin ruhları ağrıyor.Hayat en çok ruhlarımızla uğraşıyor aslında.Ruhta çıkan hasarlar zamanla tüm organlara yayılıyor. Ve olayda orada kopuyor esasen.

Terapide 5 soluk adlı kitabında, beş kişinin bilinç altını zorlayan ve geçmişte yaşadıkları olayları su yüzüne çıkarmaya çalışıyor.5 ayrı geçmiş, 5 ayrı dert.Bu insanlar bir bakıyorlar iş kendi halledecekleri boyutu çoktan geçmiş.Psikoloğa koşuyorlar.Çünkü yazarın kendinin de dediği gibi, ruhumuzda sakladığımız her olay, ya da bilinç altına attığımız her durum, gün gelir beynin ta derinliklerinden kötü kokular yaymaya başlar tüm vücuda.İşte o kokuyu aldığımız zaman psikoloğa koşuyoruz ya zaten.

Üç kadın üç mektup üç evlilik ise başka bir kitabı.Üç kadın, İlkim Öz'e mektup yollamış, kendi adlarını vermeden.Hiç bir yorum yapmadan bu mektupları yayımlamış yazar da.Kadınların ve erkeklerin evlilikleri içerisinde yaptıkları hataları zaten, yazar'ın hiç bir yorum yapmasına gerek kalmadan okuyucu çözebiliyor kendi içinde.Öyle ki bazen kızabiliyorsunuz da.Psikoloji böyle bir şey işte.Tam bir muamma.Bizim gibi giderek ruhu bozulan bir toplumun galiba en çok psikologları ziyaret etmesi gerekiyor.Ruh iyi olmadan vücudun iyi olmasına ihtimal var mı ki?

 
Toplam blog
: 23
: 551
Kayıt tarihi
: 23.05.07
 
 

Bir çok basın yayın organında yazarlık yapmaktayım. Kitap piyasasina çıkarmış olduğum 4 romanım v..