Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '06

 
Kategori
Siyaset
 

Rumların esiri AB

Şöyle bir bakıyorum da, avuç içi kadar bir ülke koskoca Avrupa Birliğini almış eline oynuyor. Rumlar Avrupayı işgal etmişler. Oluşan bu durum Avrupa Birliğini kaç yıl geriye götürdü bilmiyorum ama haysiyet ve onurları bence şu anda Rumların ayakları altında olduğu kesin. Bana göre boşuna Fransa ve Almanya birlik içerisinde güç gösterisine kalkışmasınlar çünkü Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti gibi büyük bir devlet karşısında tutunamazlar.

Öte taraftan, Rumların arkasına sığınan, saklanan Avrupa birliği, açık açık Türkiye'yi istemiyoruz diyemiyor da, bize Rumları gösterip, onlar istemiyorlar ne yapalım diyorlar. Nasıl olsa Rumların kaybedeceği bir şey yok. Türkiye ile ticaretleri yok. Ama Avrupa ülkelerinin Türkiye ile güçlü ticari ilişkileri var , doğrudan söyleseler, duygusal Türk milleti, onlara düşman kesilecek. Tabi Avrupa içerisinde Türkiye'yi istemeyenlerin oylarını kaybetmemek, birlik içinde güçlü bir ülkeyi sokmamak amacıyla Koskoca Avrupa Birliği, küçücük Rumların arkasına sığınıyorlar. Hani düşünsenize koskoca bir fil, bir farenin arkasına ne kadar saklanabilir. İşin daha gülünç yanı Rumlarında kendilerini birşey zannetmeleri. Bak işte görüyormusunuz, Avrupa Birliğini biz yönlendiriyoruz diyerek böbürlene böbürlene dolaşıyorlar.

Avrupa Birliğinin Rumlar üzerinden uyguladığı, gayri samimi siyaseti artık gülünecek bir hal almaya başladı. Böyle bir birliğe niye katılalım bilemiyorum. Daha kendi içlerinde koymuş oldukları kanunlar ile milyonları, binler yönetirken, neden girelim?

Almanya, kendi kendine zaten başımda Fransa gibi bir dert var, niye Türkiye'yi alıp kendime ikinci bir cephe oluşturayım demekte, Fransa deseniz Almanya için aynı düşüncelere sahip, zaten kendi içlerinde de Türkiye'nin birliğe girmemsini isteyen büyük bir oy potansiyeli var. Hepsini birleştirin, işte size çıkar birliği. Avrupa esas birliği Türkiye'yi alamamak için uygulanan Rum siyaseti üzerinde esas birliğini kurmuş. İşte size gerçek Avrupa Birliği. Türkiye'yi Almama Birliği diğer adıyla...

Bakalım daha hangi komik şeyler çıkacak karşımıza. Seyredelim gülelim.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..