Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '15

 
Kategori
Sinema
 

Run All Night(Elinden silahı düşürmeyen adam)

Run All Night(Elinden silahı düşürmeyen adam)
 

Yeminimi bozdum!
Yeminimi bozdum!

 

Taken filmi ile dikkatlari aksiyon filmlerinde ki başarısına çeken Liam Neeson, Run All Night filmi ile bize bu örneklerden birini daha sunuyor. Semtin en büyük mafya babası olan çocukluk arkadaşı Ed Harris in bir nevi tetikçiliğini yapan ve geçmişinde işlediği cinayetlerin suçluluğunu hisseden Liam Neeson (Jimmy)nin  çocuğunu içine düştüğü zor durumdan kurtarma hikayesi aslında. Mafya babasının şımarık oğlunun işlediği cinayeti gören oğlunu şehrin bütün mafyasından ve satın aldığı polislerden korumaya çalışıyor. Aslında konu bana biraz John Wick filmini anımsattı. Tabii ki konu onda ki gibi çalınan arabası yada evcil hayvanının intikamını alma meselesi kadar basit değil.
 
Filmde 63 yaşında ki Liam Neeson'u yine acımasız ve gözü kara bir rolde görüyoruz ki bence bu rol Bruce Wills'in ortalıklardan yavaş yavaş kaybolduğu bu sıralarda bu adama çok yakışıyor. Tok ve karakteristik bir ses tonu,her sahnede ne yaptığını fazlasıyla bilen aksiyon sahneleri bu adamın yıllar önce aksiyon filmleri ile kariyerine başlasaydı keşke dedirtiyor.
 
Sahip olduğu kötü geçmişi yüzünden işini değiştiremeyeceğine göre ailesini kendinden uzak tutmayı seçmiş bir tetikçinin oğlunun başının belaya girmesi nedeniyle kendinden yıllardır uzak durmasının kefaretini oğlunu namlunun ucundan çekmeye çalışarak ödemeye çalışıyor. Aksiyon sahneleri gayet akıcı ve her amerikan aksiyon filminde olduğu gibi yine tren istasyonu sahnesi var.Sanırım bu sahneler bu tarz filmlerde olmazsa olmaz.
 
 Sonuç olarak film akıcı ve izlenebilir başarılı bir yapıt olmuş.İzlemek kesinlikle zaman kaybı değil.Final sahnesinde ki ateş etme sahneside gerçekten başarılı olmuş.
 
Benden bu kadar.İzlemek sizden gerisi size kalmış...
 
 
Toplam blog
: 5
: 299
Kayıt tarihi
: 08.03.10
 
 

Nacizane bir film eleştirmeni,çok okur,çok gezer,dertlerini unutmaya çalışan film karakterleri il..