Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Rus kadınları ve biz...

Rus kadınları ve biz...
 

Kadınları çok güzelmiş...

Kültür şehri olmasından çok, bu "güzellik" konusu ilgilendiriyor genelde erkeklerimizi. Bir de "deneyim konusu" var ki... Bazılarının Türk kadınını bu konuda aşağılamasına kadar giden "düşündürücü" bir durum aslında.

Evet, güzel kadınlar var... Ama her ülkede olduğu kadar. Öyle her köşeden bir muhteşem fırlamıyor. Vasatın çok altındakiler ve inanılmaz kilolu olanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Pek çoğu, boş bakışlı mı desem, soğuk mu desem... İşte öyle bir şey. Ama, kesinlikle "kasıntı" değiller. Erkeklerin yanında çok doğallar. Öyle kaçamak bakışlar, kızarıp-bozarmalar ya da "havalara girmeler" yok.

Rus eşi olanlarla konuştuğumda "ülkemizde olduğu gibi, kızın ailesinin ve eşlerinin, gerek evlenirken gerekse evlilik sonrası birtakım beklentiler içinde olmadıklarını, evliliğin yük haline getirilmediğini" özellikle vurguladılar. Hatta bir tanesi "bir seneye yakın işsiz olduğu halde, eşinin ailesinin ve eşinin ona çok destek olduğunu" söyledi. Bunun bir fark olmadığını, Türk kadınının da son derece fedakâr olduğunu düşünüyorum. Bunun örneklerini çevremizde sıklıkla görmekteyiz zaten. Ama evlenince "evliliğe birtakım farklı anlamlar yükleyerek, beklenti içinde olan kadınlarımız/erkeklerimizin de sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bir de fedakârlığın dozunu kaçırıp, erkeğe nerede ise "annesi gibi davrananlar" var ki... Tartışılası bir durum.

Burada kadınların çoğu gerçekten bakımlı. Çöpçü kadınlar bile makyajlı ve tırnakları manikürlü. Çünkü bakımlarına mutlaka zaman ve para ayırıyorlar. Bu açıdan bakıldığında gerçekten "ciddi bir fark". Ama bunun henüz içinden çıktıkları rejimin bir sonucu olduğunu düşünüyorum, kendileri de bunu açık yüreklilikle ifade ediyorlar zaten. Birdenbire hayatlarında yeni bir sayfa açıldığı düşünülecek olursa... Eskiden yapamadıkları şeyleri "büyük bir hevesle" yapmaları normal. Pek çok bakım ürünü piyasada yerini almış durumda, ve onlar da şimdilik bunun keyfini çıkartıyorlar.

İnanılmaz gösterişli kıyafetler giyenler çok. Allı-pullu, boncuklu bir giysiyi sabahın erken saatlerinde giyebiliyorlar. Oysa bizde giysilerin "giyilebileceği saatler ve yerler" var. Kim belirlemiş bunu bilemem ama, uymaya çalıştığımız bir kural bu. Aksi bir davranış gösterdiğimizde ise ya sözle, ya da gözle uyarılıyoruz.

Hem göğüsleri ortada bırakacak bluzlar, hem de inanılmaz kısalıkta etekler içinse söyleyebileceğim tek şey... Bunları rahatsız edilmeden giyebiliyorlar. Kimse ne "dönüp dönüp bakıyor, ne laf atıyor, ne de taciz edici davranışlarda bulunuyor. Türkiye'de bir giyin bakalım, neler oluyor? Ayrıca bu kadar dekolte ötesi kıyafetlere ne gerek var? Dekoltenin yerinde ve dozunda güzel olduğunu düşünüyorum.

Hani o meşhur "deneyim konusu" içinse düşüncem... "Ne kadar pratik (!), o kadar tecrübe". Kerameti Rus erkeklerinde mi aramak lâzım, yoksa o bayıldıkları İtalyan erkeklerinde mi, bilemem. Belki değer yargılarının farklı oluşundan... Belki de "ayıp-günah, ya görürlerse, el-alem ne der" gibi kısıtlamalar ve toplumsal baskı altında olmadıkları içindir. Hiç bir Rus erkeğinin "bir kadının hayatındaki ilk erkek olmak" gibi bir derdi (!) yok. Bazı Türk erkeklerinin de kriterleri, sadece "ülkemizde geçerli" gördüğüm kadarı ile. Burada, nedendir bilinmez... Tüm tabuları yıkılıyor.

Kadınlarımızı Rus kadınları ile karşılaştırmadan önce, gelenek ve göreneklerimizin, kültür farklılıklarımızın bilinmesi gerekiyor öncelikle. Ülkemde kadınların içine düşürüldüğü ikilem, düşündürücü aslında. Hem "eline erkek eli değmeyecek, hem de çok tecrübeli olacak". Nasıl olacak bu, sorarım size?

 
Toplam blog
: 139
: 1916
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Bana biri kendini anlat dese, susar kalırım. Her konuda çılgın bir istekle konuşan ben, işte o anda ..