Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '15

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Rus kızı; sevişmeden evlenmez, çocuk yapar, çocuk bakar, yemek yapar, sizi değiştirmez

Rus kızı; sevişmeden evlenmez, çocuk yapar, çocuk bakar, yemek yapar, sizi değiştirmez
 

Rus Slav ırkı, yaşlandıkça güzelleşir, tıpkı şarap gibi


 

         Rusya resmi verilerine göre, turistik amaçla yurt dışına çıkan Rus sayısı, geçen sezon 21 milyon  olarak kaydedildi. Türkiye, Rusların en fazla tercih ettiği ülke oldu. Slav ırkı, daima güzel her yerde. Yaşlandıkça güzelleşiyorlar bir şarap gibi. Türklerle uyumlari iyi. Çocuk yapar, çocuk bakar, yemek pişirir, Türkçe öğrenir. Ve sevişmden evlenmez. Evlenince de zor bırakır. Sizi dseğiştirmeğe uğraşmazlar.



VİZE KALKINCA: Rusların anketlerine göre, Türkiye'de en çok Antalya'yı tercih eden Rusların ortalama tatil süresi 10 gün. Vizelerin kalkmasıyla kültür turizmine daha fazla ağırlık veren Rusların, yüzde 10'luk bir kısmı İstanbul'u tercih ediyor.

Türk tur operatörlerinin bildirdiğine göre Rusya pazarındaki daralma devam ederse 1 milyon Rus turistin eksileceğini bildirildi.

NASIL ALGILANIYOR? “Artık kendi içimizde yaşayan bir ülke değiliz. Bütün Avrupa bizi izliyor. Hangi parti ne söylüyor, neden söylüyor, niyet ne gibi bir takım güvensizlik duyguları oluyor. İmaja çok dikkat etmemiz gereken bir sürece girdik” hep düşünülmelidir diye ifade ediliyor.

YÜZDE 95'İ TUR OPERATÖRLERİYLE: Rusların tatil rezervasyonlarının yüzde 95'ni tur operatörleri aracılığıyla yaptırdıklarını  biliniyor. Türkiye’ye tatile gelen Rusların yüzde 79'u tatillerini Antalya merkez, Manavgat, Alanya, olmak üzere dağılıyorlar.. Tatil yapma potansiyelini 20-50 yaş grubu oluşturuyor.”

RUSLARIN ÜLKE SIRALAMASI: Rus turistlerin yüzde 85'i Türkiye’ye deniz, kum ve güneş turizmi için geliyor. Rus turistler, dünyada tatilyapmada birinci sırada Türkiye, ikinci sırada Mısır, üçüncü sırada Tayland, dördüncü sırada İspanya ve beşinci sırada Yunanistan’ı tercih ediyor

İLLE DE GÜVEN:Rus Kamuoyu Araştırma Şirketi, ülkenin “100 farklı köşesinden” yaptığı çalışma ile Rus kadınlar için erkeklerde en önemli özelliğin ne olduğu, bu vesileyle ortaya çıktı. Buna  göre, erkeklere “güvenme karakteri,” en çok 24-34 yaş oranları arasında bayanlarda önem kazanıyor veya benimseniyor.

YAKIŞIKLILIK, GEÇERLİ DEĞİL:Kadınların yüzde 31’i, erkekte olması gereken öncelikli özellik olarak “güven” tercih,inde bulunurken,  “Görünüm” ya da “yakışıklılık” sadece yüzde 8 oranında destek buldu. Anlaşılıyor ki, yakışıklılığa yer verilmemiş

.

         Anketçiler veya anketörler,  cüzdan işini hiç işin içine katmamış. Bir de “magandalığı”

         RUS KIZLARI VE EVLİLİK: Marmaris’te iken, topluca kaldıkları yerlerde sormuştuk Rus kızlarına.  “Rus kızları, evlenmek için de geliyor Türkiye’ye. Türk ve Rus kızı arasında fark yok. Demişlerdi o zaman: “Rus kızları, sizin için çocuk yapıyor, çocuk bakıyor, yemek yapıyor ve  Türkçe öğreniyorlar. Ama, sizi değiştirmeğe çalışmıyor.” Diye.

         RUS GENÇLERİ: Rus kızları, sevişmeden evlenmez. Evlenmiş olmak için de evlenmez. Ne zaman evleneceğim diye de tutturmaz. Rus kızları kolay aşık olur, zor vazgeçerler. Giyinmeyi de pek bilmezler.

         TATİLİN BAŞKENTİ, ANTALYA: Soçi, Rusya’nın en önemli tatil beldesi. 300 bin nüfuslu bu şehri, Trabzon, kardeş şehir  ilan etti. Rusya’nın  Antalya’sı Soçi ama, en çok Antalya’ya geliyorlar.

Rusya’nın tatil başkenti  Antalya oluyor. Bir Rus, İstanbul’u görmemiştir amma, birkaç kez Antalya’ya gelmiştir. Rusların sloganı: “Antalya’yı görmeyen kalmasın” oluyor.  Bizim terminallerinde, “Marmaris yolcusu kalmasın” der gibi.

         VİZESİZ TURİZM DE ETKEN: Onlar, kimi tatil için, kimi evlenmek için, kimisi de iş için. Soruyorsunuz, çocuk yaştaki Rus turistinin mesleği, doktor, kimyager. Her birisinin evinde piyano var. Müzik aleti çalanlar var. Türkiye’ye vizesiz girmek, deniz güneş kum kompozisyon ile doyasıya eğlenmek,

         Konuştuğumuz Rüs kızlarından Olga: " Biz Rus kızları, sizin için yemek yapmayı ve Türkçe'yi öğreniyoruz.  Çocuk da yaparız,  çocuk da bakarız ama, sizi değiştirmeğe çalışmayız.” Dedi


         TÜRKİYE'de Rusların en gözde kenti Antalya'da, 12 bini Türk vatandaşlığına geçen, 6 bini de 5 yıllık süreyi doldurmayı bekleyen 21 bin Rus gelin bulunuyor.

         ÜZDE İTİBARİYLE: Ankara Üniversitesindetez konusu oldu: “ Ruslar en çok neden Antalya’ya gelirler?” “Sosyal statüleri nasıl?”  “Antalya’ya uyum dereceleri nedir?”  “Uyum sorunları var mıdır? Şeklinde. Yanıtlar enteresan ve düşündürücü. Buna göre katılımcıların, Rusya’dan daha iyi gelir sağladıklarının oranı % 65…114 Rus ile yüz yüze konuşulmuş. Rusların % 55’i bekar, % 38’i evli. Evlilerin % 84’ü Antalya’da eşiyle birlikte yaşıyor. % 16’tısı eşinden ayrı. Eşiyle birlikte yaşayan katılımcıların % 64’ün eşi Türk. % 25’ nin de Rus. Yüzde 81’i de uyum sağlamış vaziyette.

         Son duruma göre, Antalya’dan Marmaris’e doğru Rus turizminde de bir kayma var. Yetkililer böyle söylüyor.

.

RESİM MARMARİSTEKİ ÜNLÜ EMRE OTELİNDE ÇEKİLDİ. TURİST OLARAK GELİP, ÇOK YILDIZLI OTELLERDE SHOW YAPARAK, TATİLLERİNİ BEDAVAYA GETİRENLER VAR. BOĞAZ TOKLUĞUNA DA OLSA, RUS KIZLARI İŞLERİNİ BİLİYOR. FAKAT KÖKENLERİNDE BALE OKULLARINDA OKUYANLAR, TİYATROCULAR, AKADEMİ ÖĞRENCİLERİ DE VAR. BİZİM BULUNDUĞUMUZ YILLARDA RUSLARIN KÜLTÜR SEVİYESİ ÇOK YÜKSEKTİ...HALA DAHA ÖYLE.

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..