Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '13

 
Kategori
Haber
 

Rus kızları; çocuk yapar, yemek yapar, Türkçe öğrenir. kolayca aşık olur. zor vazgeçer.

Rus kızları; çocuk yapar, yemek yapar, Türkçe öğrenir. kolayca aşık olur. zor vazgeçer.
 

Turizm, sadece güneş, deniz ve kum demek değildir. Bu "bacasız sanayii 'ye," eğilmek gerek.


Ankara Üniversitesinde tez konusu oldu: “ Ruslar en çok neden Antalya’ya gelirler?” “Sosyal statüleri nasıl?”  “Antalya’ya uyum dereceleri nedir?” “Uyum sorunları var mıdır? Şeklinde.

Yanıtlar enteresan ve düşündürücü. Buna göre katılımcıların, Rusya’dan daha iyi gelir sağladıklarının oranı % 65.

114 Rus ile yüz yüze konuşulmuş. Rusların % 55’i bekar, % 38’i evli. Evlilerin % 84’ü Antalya’da eşiyle birlikte yaşıyor. % 16’tısı eşinden ayrı. Eşiyle birlikte yaşayan katılımcıların % 64’ün eşi Türk. % 25’ nin de Rus. Yüzde 81’i de uyum sağlamış vaziyette.

Mesele uyum sorunu. Sosyo - Kültürel tabi. Bir Rus çocuğu, şu cevabı veriyor : “Burada herkes, birbirini yanağından öpüyor. Yaşlı kadınlar, “öp” diye elini uzatıyor. Bizde  bu kadınların “avuçlarının  içi” öpülür. Reddediyorum” diye cevap veriyor.

Antalya ve Marmaris’te, bizim yaptığımız tespitlere göre, Ruslar, Türklerle birlikte hamamcılığa bile başlamışlar. Serbest zamanlarını, bizim gibi kahvelerde değil, hamamlarda geçiriyorlar.

Rusların Antalya’da % 53’ü kiracı. % 32’si ise, ev sahibi. arkadaş veya akraba evinde kalanların oranı % 15

Türk maço erkeği, Rus Kadınının gözünde birinci sınıf. Sarı, tüysüz Rus erkeklerinden bıkmış vaziyetteler. Sebebini sorduk Rus çıtı-pıtısına “ Rus erkekleri, yapı itibariyle soğuk ve girişken değil. Bir erkeğin, bize tapmasını  bekleriz. Sizin kro dediğiniz sakallı, kıllı  esmer erkekler, bizim favorimiz oluyor” dedi. “Artıkın” sormadık:  “koku işinin üstesinden nasıl geliyorsunuz” diye.

MAGANDA NE YAPAR?  Masasındaki acılı şalgam suyuna kattığı votkayı, bir dikişte şişenin dibini bulur. Sonra geyirir,  sonra bıyıklarını sıvazlar, arkadaş ortamında hep beraber yemek yerken bir dikişte içen kişiye saygı gösterilmesini sağlayan  " içecek.” Olduğunu da kız arkadaşına böylelikle ihsas eyler.

Ört ki , ölem !

SLAV IRKI GÜZEL:  Antalya, Marmaris gibi Türkiye'nin en güzel turistik yerlerinde bu durumu bütün çıplaklığıyla görebiliriz. Rus kızlarına bakarsınız sarışın, yeşil gözlü, beyaz tenli güzel mi güzel .

OY NATAŞA, NATAŞA: Slav ırkı güzel oluyor.  Hem dövizlerini, hem de güzelliklerini taşıyorlar Türkiye’ye. Kendilerine istisnasız olarak “ Nataşa” diye seslenmek, güçlerine gidiyor. Nataşa’nın, Türkiye’de ne manaya geldiğini çok iyi biliyorlar. Öyle seslenenlere onlar da “ sensin Nataşa!” diye cevap veriyorlar. Hatta bu  konuyu şarklı bile yapmışlar. Ama şimdi  işler tavsadı.

NEDEN RAĞBET GÖRÜYORUZ?  Şöyle  yazılı internetlerinde:  “Türkiye’ yılın 340 günü, güneşli. Üç tarafı  sıcak denizlerle çevrili. Kış  olmadığı için, elbise ve ayakkabı almak yok. Rusya’daki külüstür daireyi satıp, Antalya’da 100 metrekarelik ev almak mümkün. İnsanlar güler yüzlü. Duvarlarında sol küfürlü yazılar yok, insanı bezdiren alkolikler, evsizler yok, Votka değil, lale ülkesi.  Üniversiteye evlenmek veya askerden kaçmak için değil, topluma faydalı olmak için gidiliyor. Çocuklara, yarı tanrı gibi davranılıyor. Yol sorana küfür etmiyorlar. ” Tabi, deniz kum ve güneş’i, işin içine katan yok!

TURİZM DENİLİNCE : Akıllara "Parmak arası terlik, garson, fotoğraf makinesi, sırt çantası, müşteri daima haklıdır, çiçekli gömlek, halı, parayı verdim her şey benim.

Antalya’ denildiği zaman da, akıllara gelen ilginç yanıtlar ise genellikle Antalya ile özdeşleşen kavramlar. Şöyle ki:  Plaka kodu, zenginlerin yeri, yağmur, muz, Antalyaspor, turist kazıklayan yerel halk ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ile ilgili sözü: Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir."

RUS KIZLARI VE EVLİLİK:  Marmaris’te iken, topluca kaldıkları yerde sormuştuk Rus kızlarını.  “Rus kızları, evlenmek için de geliyor Türkiye’ye." Türk ve Rus kızı arasında fark yok.

Konuştuğumuz Rüs kızlarından Olga: " Biz Rus kızları, sizin için yemek yapmayı ve Türkçe'yi öğreniyoruz.  Çocuk da yaparız,  çocuk da bakarız ama, sizi değiştirmeğe çalışmayız.” Dedi.

Rusya’nın tatil başkenti  Antalya oluyor. Bir Rus, İstanbul’u görmemiştir amma, birkaç kez Antalya’ya gelmiştir. Rusların sloganı: “Antalya’yı görmeyen kalmasın” oluyor.  Bizim terminallerinde, “Antalya yolcusu kalmasın” der gibi.

Ruslar, Türkiye’den sonra en çok Mısır, Dubai ve Çin’e gidiyorlar. Peki onca insan, sözleşmişçesine en çok neden Türkiye’ye geliyorlar? Onların ülkeleri de Cennetten farksız oysa ki.

DEJENERE OLMAK VEYA OLMAMAK:Türk toplumu sosyolojik olarak aile ve çocuk kavramı geleneğine bağlı olarak önemini muhafaza ettiği ve kendisine bir kutsiyet atfedildiği, toplumsal olarak belirli ahlaki kurallar sisteminin günlük yaşamda kendini gösterdiği bir toplum olarak tanınmış olmamız, turizm cazibemizi artırıyor.

RUS GAZETELERİNDEN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ:  Rusya’nın en popüler gazetelerinde Türkiye’ye övgüler diziliyor. Konsomolskaya Pravada isimli gazetede Rusların neden Türkiye’yi tercih ettiklerine açıklık getirilirken, mükemmel doğanın, temiz havanın, her yıl kendisini yenileyen hizmet anlayışının ve tüm yıla yayılan turizm potansiyelinin bu tercihte etkili olduğu belirtiliyor

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..