Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Kültürler
 

Rus Kızları

Rus Kızları
 

Vaktiyle iş icabı Rusya’ya epey gittim geldim, belki 15 – 20 defa. Sonra Ukrayna’ya da bir iki defa gittim. Eee, uzun yıllar da Ataköy’de oturdum. Tanıdığım Rus kızlarının özelliklerini şöyle bir kağıda geçireyim dedim.

Önce isimleri. Rus kız isimleri hepsi çok fonetik, kulağa hoş geliyor. İçlerinde sesli harf çok ve çoğu a harfi ile bitiyor. Birkaç örnek vereyim. Nataşa, Olga, Lena, Mila (Ludmila’nın kısaltılmışı), Vika (Victoria’nın kısaltılmışı), Anna, Aina (veya Ayna), İnna, İrina, Saşa (Aleksandra’nın kısaltılmışı), Sveta (Işık demek), Maria, Valeria, Elena, Janna (Yanna okunuyor), Julia (Yulia okunuyor) Katya (veya Katia). Gördüğünüz gibi hepsi "a" ile bitiyor ve hepsinin içinde bol bol "a" veya "i" var.  Sonu “a” ile bitmeyenler de var mesela Natali gibi, genellikle onlarda da bol bol "a" ve "i" var ve çok fonetik.

Diğer bazı özelliklerini şöyle sıralayabilirim. Neredeyse kaprissiz, kompileksiz, sorunsuz, kibar… Genellikle tabiiler, oldukları gibi görünüyorlar. Sevmiyorlar, iyi veya üstün özelliklerini ancak sorarsanız veya çok ısrar ederseniz söylüyorlar. Pek soru sormuyorlar, sizin özelliklerinizi, işinizi, ananızı, babanızı, tahsilinizi, hemen öğrenmeye çalışmıyorlar. Annelerini çok seviyorlar ve çok bağlılar. Çoğu küçükken ya müzik eğitimi almış, ya bale dersi almış, veya spor yapmış. İçlerinde Tolstoy’un, Dostoyevski’nin en azından birkaç kitabını okumamış olanı yok.

Başka, başka….Çalışkanlar, şirketlerde çalışanların veya genel olarak çalışanların çoğunu bayanlar teşkil ediyor veya onlar tercih ediliyor. Sorumluluk üstlenme, çalışkanlık ve strese dayanma konusunda Rus erkeklerinden kesinlikle daha iyiler.

Fiziki özelliklerine gelince…Türk kızları kadar olmasa da çoğu güzel, güzel tenli, güzel gözlü, uzunca boylu, dik yürüyorlar. Makyajı seviyorlar, süslenmeyi seviyorlar. Maddi durumu çok iyi olanlar hariç pek iyi giyindikleri söylenemez, cart ve parlak renkleri seviyorlar.

Rusların diğer özelliklerini öğrenmek isteyenler, daha önce yazmış olduğum, “İki üç sayfada kısa Rus Kültür Tarihi” isimli yazımı okuyabilirler.  

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..