Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Rus Nineleri Eurovisiona gidiyorlar...

Rus Nineleri Eurovisiona gidiyorlar...
 

İngiltere'nin ''Yarışma bu yıl Hazar kıyılarında, sadece gidiş dönüş uçak seyahati bile saatler sürer'' diye kaygılanmadan, 76'lık Engelbert Humperdinck'i Eurovision'a gönderme kararından sonra, Rusya da İngiltere'nin restini görüp ''Madem öyle, o zaman bizden de Buranovalı Nineler'' dedi.

Sonuçta ülke jürilerinin tercihleri bu yönde olunca, bu sene Bakü de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nın da, neredeyse 'aybaşlarında Ziraat Bankası önünde oluşan kuyruklar'a dönmesi de garanti gibi oldu.

Emekli maaşını çekmek için sıraya girmiş 'yaşlı' ancak hayata tutunmaya çalışan insanların oluşturduğu kuyruğun bir benzerini, 22-26 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'da düzenlenecek Eurovision'da da yarışmayı kazanmak için sıraya giren şarkıcıların oluşturacağı kuyrukta da sanki görecek gibiyiz.

İngiliz Efsane 76'lık Engelbert Humperdinck'in ardından Rusya'daki Eurovision Jürisi de, 6 nineyi 'Eurovision Zaferi ' kuyruğuna sokmaya karar verdiler vermesine de  duyanlara şaka gibi gelmesine karşın, aslında nineler bu konuda oldukça tecrübeli ve iddialılar.

Buranovalı Nineler, geçen yılki elemelerde halkın büyük sevgi ve ilgisini çekmekle beraber 'Jüri' engeline takılmalarına karşın, bu kez şeytanın bacağını kırarak finallere gitmeye hak kazandıkları için çok mutlular ve yerlerinde duramıyorlar.

Üstelik, Rusya finalinde 24 rakibini safdışı bırakarak kazanan ninelerin Eurovision'u da kazanmasına neredeyse 'kesin' gözüyle de bakılıyor. Nihayetinde, sürekli olarak yaşlanan nüfusu ile eleştirilen bir kıtanın, Avrupa'nın şarkı yarışması için de, herhalde bundan iyi aday olmazdı?

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..