Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Rus ruleti

Rus ruleti
 

Rus ruletini sanırım çoğumuz biliriz, özellikle bu aşinalık genellikle bize Amerikan filmlerinden gelir.

Ölümcül bir şans oyunudur rus ruleti ve kısaca şöyle oynanır: iki hasım bir tabancaya bir kurşun yerleştirir ve o kurşunun yeri belli olmayacak şekilde tabancanın makarası çevrildikten sonra hasımlar sırayla şakaklarına dayadıkları tabancanın tetiğine basarlar, sonuç kanlı ve vahim olur.

Bu vahim örneğin bir benzerini yaşıyoruz ülke kamuoyu olarak. PKK ve devlet arasında adeta bir rus ruleti oynanıyor.

PKK şiddeti tırmandırmak ve bu ölümcül oyunun boyutunu tüm ülkeye yayma adına elinden geleni yapıyor, devlet ise örgütün kullandığı dilin aynısı ve misli ile karşılık veriyor.

PKK yol kesip, polis ve asker öldürdükçe devlet hem silah dili ile hem de kendi hukuku ile örgüte ve onun kentsel uzantılarına göz açtırmama adına yapabileceklerinin en azamisini yapıyor.

Kırsaldaki çatışmanın barut kokusu yasaların ve hukukun önüne ağır bir sis perdesi gibi çöküyor adeta.

Kürt siyasetinin meclisteki temsilcileri hakkında vekilliklerinin düşürülmesi adına İktidar kanadı ve onun gölgesi MHP’yi büyük bir heyecan kaplamış durumda.

Sanırsınız ki BDP’lilerin meclisten atılmaları 30 yıldır durmaksızın akan kanın durmasını sağlayacak, sanırsınız ki o vekiller meclisten atılıp cezaevlerine konulduğunda toplumsal barış  ve uzlaşma sağlanacak, eğer böyle bir kanı varsa iktidar partisi ve onun gölgesinde büyük bir yanılgının içinde olduklarını birililerinin onlara anlatması, bu yanılgıdan ötürü olanları dürtmesi ve kendine getirmesi gerekiyor.

Öte yandan PKK son olarak Bingöl’de 10 silahsız askeri katlederek kendi adına yürüttüğü mücadelenin haklılığını göz önüne serecek tüm argümanları ortadan kaldırıyor, silahsız onca insanı öldürmek hiçbir savaş ve hiçbir ahlak kuralı ile bağdaştırılamaz ve izah da edilemez zaten.

Dedik ya ortada bir rus ruleti oynanıyor ve ne acıdır ki bu ruletin kurbanları yoksul Kürt ve Türk çocukları oluyor.

Artık Türkiye toplumunda yaşayan sorumluluk ve bilinç sahibi herkes, aydınlar, politikacılar, STK’lar, akademisyenler, işçiler, herkes ama herkes bu ölümcül oyunun oynanmasına engel olmaya çalışmalı.

Emin olun PKK’nın silahsız 10 gencecik askeri öldürmesi topluma ne kadar ağır geliyorsa, Kürt siyaseti ve siyasetçilere karşı yürütülen linç kampanyası da o denli gerilimi arttıracak ve kaosun içine sürükleyecek kadar ağır geliyor.

Kuşkusuz bu sancılı sürecin atlatılmasını çoğumuz istiyoruz, gencecik çocukların ölümü ne politik çıkarlara ve nede başka emellere alet edilecek kadar ucuz ve sıradan bir olay değildir.

Yaşanan acılar üzerinden politik çıkarları ön plana sürüp iktidara karşı acımasız salvolar sallamak olsa olsa bizi çözümden biraz daha uzaklaştırır, artık Türkiye siyasetine yön verenler şunu çok iyi bilmeli, sloganlarla hiçbir yere varılmaz, bir takım kitlelerin heyecanını arttırmak adına toplumsal kutuplaşmaya yol açacak eylem ve söylemlerden özellikle bu dönme kaçınılmalı ve bu ölümcül oyuna biran önce son vermek için o silahı tarafların elinden çekip almalı.

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..