- Kategori
- Türk Mutfağı
Rus salatası tarifi
Malzemeler
2 kavanoz konserve garnitür
1 su bardağı mayonez
8 adet salatalık turşusu
Tuz
Hazırlanışı
Rus salatası günümüzün en çok sevilen salata türlerinden biridir. Patatesin, havucun ve bezelyenin ahenk içerisinde olduğu bu yiyecek hamburger, sosisli sandviç ve kumpirde kullanıldığı gibi akşam yemeklerinde aperatif olarak da sunulmaktadır. Öncelikle salatalık turşusunu iyice yıkıyoruz ve en az garnitürdeki patatesler gibi küçük bir şekilde küp küp kesiyoruz. Daha sonra a konserve garnitürü açarak iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz ve küp küp kesilmiş salata turşumuz ile garnitürü iyice karıştırıyoruz. Dilediğiniz kadar tuzu da ekleyip bir süre malzemeleri karıştırdıktan sonra mayonezi malzemelerimizin üzerine ekliyoruz. Mayonezleri de ekledikten sonra son kez salatamızı karıştırıp servis ediyoruz.
Kaynak: Rus Salatası tarifi