Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Rus salatası tarifi

Malzemeler

2 kavanoz konserve garnitür

1 su bardağı mayonez

8 adet salatalık turşusu

Tuz

Hazırlanışı

Rus salatası günümüzün en çok sevilen salata türlerinden biridir. Patatesin, havucun ve bezelyenin ahenk içerisinde olduğu bu yiyecek hamburger, sosisli sandviç ve kumpirde kullanıldığı gibi akşam yemeklerinde aperatif olarak da sunulmaktadır. Öncelikle salatalık turşusunu iyice yıkıyoruz ve en az garnitürdeki patatesler gibi küçük bir şekilde küp küp kesiyoruz. Daha sonra a konserve garnitürü açarak iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz ve küp küp kesilmiş salata turşumuz ile garnitürü iyice karıştırıyoruz. Dilediğiniz kadar tuzu da ekleyip bir süre malzemeleri karıştırdıktan sonra mayonezi malzemelerimizin üzerine ekliyoruz. Mayonezleri de ekledikten sonra son kez salatamızı karıştırıp servis ediyoruz.

Kaynak: Rus Salatası tarifi

http://www.lezzetlisirlar.com/rus-salatasi-tarifi-2.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..