- Kategori
- Yemek - Mutfak
Rus salatası
Rus salatası et yemeklerinin yanında tadına doyum olmayan ve meze olarak kullanılan, herkesin sevdiği mayonezli, sebzeli bir salata çeşididir. Rus salatasını kornişon turşularla zenginleştirirsek tadı daha lezzetli ve hafif olur.
Malzemeler:
6 tane havuç
1 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı mayonez
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
4 tane orta boy haşlanmış patates
4-5 tane kornişon turşu
10 tane yeşil zeytin
Yapılışı:
Bezelyeler haşlanır, havuç ve patatesler ayrıca haşlanır. Haşlanan havuç ve patatesler minik küpler şeklinde doğranır.
Kornişon turşularda minik küpler şeklinde doğranır. Havuçlar, patatesler, bezelyeler, kornişon turşular tuzla birlikte birbiriyle harmanlanır. En son mayonezde tüm sebzelerle beraber karıştırılarak üzeri yeşil zeytinlerle süslenir ve bir servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.