Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Rus uçağının düşürülmesi

Rus uçağının düşürülmesi
 

Gül Demeti


Rusya Suriye’de ne arıyor? Sıcak denizlere inme hayali ile yaşayan Rusya, Suriye'nin yanında olmak bahanesi ile sıcak denizlere inmek, Suriye’de üst kurmak hesabı yapıyor.

Bir atasözü var.” İt derisinden post olmaz.Rus’dan bize dost olmaz.” Ruslar bunu bir kez daha ispatladılar. İngiltere'nin yönlendirmesiyle, Osmanlı ile yirmi yılda bir savaş yaptılar.Balkan harbi sonrası iki milyon insanımızın ölmesine yol açtılar.

Suriye’de bombaladıkları Bayır Bucak Türkmenlerinin bulunduğu alan’da İşit militanları bulunmamakta olup, buralar Türkmen bölgesidir. Rusya bu ayrımı bilmiyor mu? Tabi ki biliyor. Ama özellikle Türkmenleri bombalıyor. Bu yönlendirmenin altında,  koalisyon güçlerin başında bulunan Amerikanın  talimatı olduğu anlaşılmaktadır.

Rus uçaklarının daha öncede hava sahamızı ihlal ettiği biliniyor. Bölgede bombalamaya katılan bir çok ülkenin uçakları var. Bu uçaklardan hava ihlali olmuyor da, niye hep Rus uçaklarından  hava ihlali oluyor? Tesadüfen-mi? Uçaklar rotasını şaşırıyor mu? Kendisini süper güç olmakla tanıtan bir ülkenin uçakları böyle bariz hata yapar mı?

Sonra bu hava ihlallerini, normal zamandaki ihlallerle bir tutmak mümkün değil. Suriye’de bombalamadan gelen Rus uçağın hava  ihlali, bombalamanın devamı şeklinde anlaşılır ancak. Bu şekilde hava ihlali yapan uçakların, ülkemize bomba atıp gitmeyeceğini kim kestirebilir. Milletler arası hukuk’da müeyyideye bağlanan bir kuralı, hiç bir devletin çiğnemeye  hakkı yoktur. 

Çok konuşulan,  İşıd konusunda bazı hususları dile getirmeye çalışacağım.

Işid nasıl bir örgüttür ki, cahil cühela insanlar tarafından yönetiliyor denilmesine rağmen; birçok ülkeden oluşan koalisyon bu örgütle  baş edemiyor. İşid’ın petrolünü Almanya taşıyor, bundan kimse söz etmiyor. Örgüte silah geliyor, kimse görmüyor. Basit bir örgüt bütün bunları yapabilir mi? Bu kadar gücü elde edebilir mi? Edemez tabi. Konuşulan”Işid’i temizleyeceğiz. Ne kadar sürede?  5-6 Sene sürebilir.” Dünyanın süper gücü, özelliği olmayan bir örgüt karşısında bu  kadar aciz olursa, bu örgütü basite almak mümkün mü.

Orta doğu’da temel hadise, Nilden Fırat'a kadar olan coğrafyanın boşaltılarak, İsrail in Arz-ı Mevud’ unun gerçekleşmesi olayıdır. Bu coğrafya boşaltılırken, bizim sınırlarımız’da değişecektir.   Görünen o ki, bu konuda taşeronluk yapacak olan Rusya’dır.

Rusya sınırlarımızı ihlal ediyor, bir çok kez uyarılıyor, adeta bizim devletimizin, askerlerimizin sinirleri refleksleri sınanıyor. Netice de uçağı düşürülüyor. Hem suçlu hem güçlü, zeytin yağ gibi üste çıkıp, Putin arkamdan  bıçaklandım diyor.

Asıl arkadan bıçaklanan bizim ülkemizdir. Rusya’dan 25  milyar dolara yakın doğal gaz ve petrol alıp, Rusya’dan 10 milyar dolara yakın gıda maddesi ile turizm geliri olan ülkemiz, ayrıca 20 milyara yakın bedel ile Derin Kuyu Nükleer santralini yapan Rusya, ülkesine insanına zulüm eden Esat’a destek vermek için,Türkiye’ye karşı hasma ne tutum içine giriyor. Ülkemizi tehdit ederek, yaptırımlara giriyor. Hava Yolu ile Rusya’ya giden iş adamlarımızı tutuklayarak, ticari ambargo koyuyor. Bütün bunlar unutulacak hadiseler değil.

Avrupa'nın Rusya’ya ambargosu sırasında, Rusya ‘ya ambargo uygulamayan, Akkuyu nükleer santrali gibi büyük yatırımları Rusya’ya veren ülkemizi bir kalemde silmek, akla ziyan bir olaydır.

Irak’ta  Saddamı silahları ile donatan Rusya, Amerikanın Irak’a müdahalesi sırasında Saddamı yalnız bırakmış, sahipleneceği sözüne rağmen sahiplenmemişti. Buradan, Rusya'nın ipiyle kuyuya inilemeyeceği ortaya çıkmaktadır.

Rusya'nın hedefi, kendisine biçilen rolü oynayarak, Akdeniz’de daimi kalacağı bir üst edinmek, ortadoğu politikalarında kalıcı rol oynamaktır.

Ülkemizin yapacağı en akıllı iş, akıllı ve sakin olmak, taşaranlarla yöneticileri iyi ayırt edip, ona göre tavır oluşturarak ateş topundan uzak durmaktır.

Ortadoğu’da cereyan edecek savaş,  bizim topraklarımıza yakın olacaktır. Topraklarımıza  sıçrayacak olursa, bundan’da ülkemiz büyük zarar görecektir.

Ülkemiz içinde devam eden ayrılıkçı hareketler ile  sınırlarımız’da ki olaylar, hayra alamet gibi görünmemektedir. Bütün bunları hesaba katarak,atılacak adımları iyi hesaplayıp, ülkemiz aleyhine yapılan hesapları bozmalıyız.

Mustafa Yolcu

myolcu53@gmail.com

 
Toplam blog
: 172
: 1405
Kayıt tarihi
: 26.06.09
 
 

1953 Yılı Çorum iskilip doğumluyum.  inşaat mühendisiyim. Ankara'da ikamet ediyorum Yazılarım baz..