Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '08

 
Kategori
Mizah
 

Rus yatak arkadaşı

Rus yatak arkadaşı
 

Reklam dediğin böyle olmalı(!)


Resimdeki ilanı görebiliyor musunuz?

Yakından bakarsanız görebilirsiniz. Bu gerçek bir reklam. Hem de saygın bir sitenin reklâmlarından. Aynen şöyle yazıyor: “Rus Yatak Arkadaşı Bul” Ne kadar normal değil mi? Tabii ki normal. İnsanın canı bir gece yarısı Rus yatak arkadaşı isteyebilir. Hatta Norveçli, İskandinav, Yunan, İtalyan, İspanyol… Seç beğen al.
Bunu biraz daha abartmalılar bence. Dil, din, cinsiyet, ırk ayrımı gözetmeksizin sunum yapılmalı (bakın ne kadar asil durdu ve Hipokrat yemini gibi oldu mübarek!). Hatta tipler konusu da aynı şekilde seçeneklerle dolu olmalı. Hayır, daha da ileriye gitmek lazım. Madem yatak arkadaşı olabiliyor, o zaman mutfak arkadaşları, salon arkadaşları, banyo arkadaşları da olabilmeli.

Mutfak arkadaşlarının elbette yemek yapmayı bilmesi önemli. En azından sebze doğramayı filan bilmeli. Düşünsenize ne kadar güzel olur, bir yandan tencerede çorbayı karıştıran siz, diğer yanda rostoyu hazırlayan mutfak arkadaşınız. Yemekten sonrası yok ama! O kadar! Çünkü o bir mutfak arkadaşı! Mutfak tezgahı mı, dediniz? Bak o kadarını bilemem. Ben yemek yapma fantezisindeyim henüz(!)

Salon arkadaşı ile neler yapılabilir? Sohbet edilebilir, birlikte film izlenebilir, kitap okunabilir (Biliyorum kitap fikri berbattı). Eğer salonunuzda şömine varsa ve mevsimlerden kış ise; çıtırdayan ateşin önünden kırmızı şarap içilebilir. Daha ötesi yok! O kadar! Çünkü o sadece bir salon arkadaşı. Ne? Ne dediniz? Siz salondaki kanepede mi yatıyorsunuz? Hay Allah!

Banyo arkadaşı ile neler yapılabileceğinin seçeneği tek. Ne olacak keseleyeceksiniz birbirinizi kardeşim! Cinsiyet konusunda artık bahtınıza ne düşerse. Eh, firmaya sadece banyo arkadaşı istediğinizi söylemişseniz ve cinsiyet belirtmeyi de unutmuşsanız, siz 90–60–90 bir keseci beklerken, bahtınıza bir kamaşullah da çıkabilir(!)

Evet evet, bu reklamda hiçbir art niyet olamaz. Arkadaş bulma işini neden sadece evin odaları ile sınırlı tutuyoruz ki? Biraz açılalım. Örneğin seyahat arkadaşı ki sanırım bunu kamyoncu arkadaşlar zaten yapıyorlar ama; sadece yolla sınırlı tutuyorlar mı bilemeyeceğim. Sinema arkadaşı, kokteyl arkadaşı, düğün, nişan, nikah gibi yerlere giderken kullanacağınız bir arkadaş. Ki aslında bu da yabancı ülkelerde oldukça meşhur ve kullanışlı bir yöntem sanırım. Hatta böyle bir film izlediğimi bile hatırlıyorum.

Bakınız ne kadar normal bir reklam. Fakat insanlar Rus yatak arkadaşlarını niçin isteyebilirler birazcık irdelemek gerek.

- Rusya soğuk bir memleket. Bu sıcaklarda serin bir esinti olabilir diye isteyebilirler. Bundan daha normal ne olabilir ki(!)

- Yatak dubledir ve kişi bu yatakta tek başına sıkılıyor olabilir, yanında biri daha uyusun isteyebilir. Bu da çok normal(!)

- Yatakta tavla oynamak için mesela, fantezi bu ya, bunun için arayabilirler(!)

- Tek başına yatmaktan korkuyor olabilir. Yanında biri varsa daha rahat uyuyabilecektir(!)

- Adam tek başına uykuya geçemiyordur, yanında kendisiyle birlikte çitten atlatmaya koyun sayacak birini arıyor olabilir(!)

- Türk Rus ilişkilerini geliştirmek isteyebilir, en rahat konuşma yeri yataktır, bu nedenle arayabilir(!)

- Türklerin güçlü bir ırk olduğunu anlatmanın en etkili yolu olarak yatak olduğunu düşünüyor olabilir bir erkek ve bu nedenle arayabilir(!) (bilek güreşi fena olmaz mesela)

- Yatakta kahvaltıya bayılıyordur, birlikte kahvaltı yapabileceği biri için arayabilir.

- ………………………….

Bilemiyorum. Hayal gücünü sınırlamamak gerekir. Ama sadece bir yatak arkadaşı olduğunu da unutmamak lazım. Hayır, dokunmak yasaktır sanırım. Sadece biblo gibi. Evet evet, bu çok normal bir reklam. Teklifim, mümkünse en kısa zamanda önerdiğim alanlarda da arkadaş ilanları konmasıdır. Ne dersiniz, iyi olmaz mı?

 
Toplam blog
: 135
: 3170
Kayıt tarihi
: 23.07.08
 
 

Eğitim sürecinin bazı bölümleri Almanya ve İngiltere'de olmak üzere en son PAÜ'den eğitim uzmanlı..