Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ruşeymli ekmek

Ruşeymli ekmek
 

Son yıllarda ülkemizde çeşit çeşit ekmekler satılmaya başladı. İstanbul Halk Ekmek
eskiden fakirin, garibanın, önünde kuyruklar oluşturduğu kulübeleri ile dikkat çekerdi, şimdilerde ise temizliği, kalitesi ve çeşitleriyle bizi şaşırtıyor.

İşte, alın size ruşeymli ekmek...O da ne ola ki?:))) dediğinizi duyar gibiyim.
Ruşeymli ekmek, buğday ruşeyminin % 15 oranında ekmeğe katılmasıyla elde edilen folik asit açısından çok zengin bir ekmek çeşidi.

Öğrendiğime göre buğday ruşeymi, bütün tanenin % 2-3'ünü oluşturuyormuş ve gıda ve kozmetik alanlarında kullanılıyormuş.Buğday ruşeymi;tanenin filizlendiği, çimlendiği bölgeymiş ve içerisinde bol miktarda A, E, B1 vitaminleri, manganez, krom, proteinler, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve çinko bulunuyormuş.

Buğdaydaki proteinin yaklaşık % 8'ini içeren ruşeymin, protein oranı %30'lardaymış.

Ben denedim, tadı alıştığımız ekmeklerden öyle çok farklı değil.Madem bu kadar faydalı, arada almak gerekir, diye düşünüyorum.

Mehtap Dalayman

 
Toplam blog
: 68
: 4043
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

İ.Ü.Alman filolojisi mezunuyum. İlle de sanatsal faaliyet diyorum...