Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '18

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ruslar Marmaris'i, "Komşu Kapısı" Yaptılar...

Ruslar Marmaris'i, "Komşu Kapısı" Yaptılar...
 

Marmaris'te gün doğumu...(Resim: Muzaffer Cellek)


       Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği'nin (MARUS) katkılarıyla Yeni Yıl Festivali'ne katılan Rossinka gösteri grubu üyeleri, aileleriyle birlikte İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'nı ziyaret etti. 19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndaki gösterilerinin ardından parka gelen, yaşları 6 ile 16 arasında değişen çocuklar parkı ilgiyle gezdi.

        Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, "İlçemizde Türk ile evli çok sayıda yerleşik yaşayan Rus dostlarımız mevcut. Yaptığımız sanatsal ve kültürel etkinliklerde görmekte olduğumuz Rus vatandaşlarıyla sıkı dostluklarımız oldu. Ruslar, sanat ve kültürel etkinliklere çok önem veriyorlar. Bizlerde bunu çok iyi bildiğimiz için kurulan dernekle de koordineli şekilde çeşitli etkinliklerimiz olacaktır. Dostluklarımızın artması mutlu eder" dedi.

       Ekim ayında, 5 yıldızlı bir otelde açılış gecesi yapılan “Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği” meyvelerini peyder pey vermeğe devam ediyor.

Gela V. Mikhailovi, İzmir Rus Kültür Derneği Başkanı A. Ponomerev, yabancı misyon şefleri ve Marmaris Belediye ilgililerin katıldığı gece, hareketli ve renkli geçti.

      Marmaris’e turist olarak gelen ve burada evlenen Rus ve Ukraynalıların, çeşitli sanat etkinlikleri olmakta ve Türk Rus gecelerinde puan toplamakta olduğu bilinmekle beraber, her evde bir saz prensibindeki Ruslar, Marmaris’te de zaman zaman sazları ile bir araya gelerek önemli geceler dışında, kendi aralarında moral geceleri tertiplemekle ünlüler.

       Bu vesile ile özel gecelerde hazır bulunan yabancı turistlerin, sazları ile verdikleri konser, ayrıca çok beğenildi.

       Başkan Ali Acar yokluğundaki sanat geceleri etkinliklerine devam ediyor Marmaris’te. Yazdan kalma bir gün misali, yerli ve yabancı turist, hala denize aşinalar

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..