Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '20

 
Kategori
Güncel
 

Rusların aşısı tutar mı?

Vebalar, virüsler, dünya savaşları geldik Covid-19 saldırısına...

Hala doğaya olabileceklere hâkim değil, rasyonel batı zihniyeti!.. Bu güruh sırtımızda kazan kazan mahvetti dünyayı... Şu sıralar para basarak idare ediyor...

Covid-19 için Rusların aşısı da  zor tutar...  ABD’nin de zor tutar... Halen doğanın ve evrim sürecinin belirsiz ve öngörülemez yapısına uyum için faydacılık ve rasyonellik dışındaki durumları  öngörebilecekleri ağlara sahip değiller.

Kendi ettiklerimizle kaybettiğimiz vücut bağışıklığımızı yapay olarak yenilemek tehlikeli ve öngörülemeyecek sonuçları olabilecek yeni bir durum yaratabilir... Vücudumuzda hangi genler virüsler canlanacak veya eksilecek öngörüler sınırlı.

Demokrat birkaç gözü pek düşünür bu bataklıktan çıkmak için “ortak bilincin gücünü insanlığın ortak adaptasyonu ve idamesi için kullanmayı” sürekli ve sorun ölçeğinde önerdiler…  İnsan türünün doğa ile uyumunun sağlanması konusu sürekli irdelendi.   

Ancak insan her zaman yolun kolayına kaçan kendisi önemli; faydacı bir mahluk. Üstelik böylesi bir değişime “ortak bilince adaptasyon sürecine” kolay adapte olamaz hale getirilmiş durumda.

“Doğaya adaptasyon, kendi homeostatik değerlerimize uygun koşulların aranması ve üretilmesini gerektiriyor.”

Bunu tarih öncesi liberal faydacılığın üst düzey  bencilliği ile yapamayız. Doğaya doğallığına toprağa sahip çıkarak, ona dönerek, doğal olanla alakası olmayan plastik paketli şeker ve tuz ekli milyonlarca ton üretime son verip, onu zehirden ve betondan arındırmak için organize olmalıyız; aşı kadar acil olan budur.

Hamasi nutuklarla insan farklılıklarına saygı göstermeyen zihinsel güdüklüklerle yarını göremeyiz.  

“Bugün kendimiz için hangi kültürel ve normların hangi zihniyetin daha sağlıklı olduğunu biliyoruz, ancak bu hayata geçmek için  “ortak bilince” muhtaç”…

“İnsanlığın doğaya gerçek anlamda uyum sağlamasının tek yolu, doğanın gerçek niteliklerini reddetmeyen bir zihniyete, demokratlığa ulaşmak... Ancak o zaman doğal homeostasisin bir parçası olabiliriz.”

Güçlü genler devam edecek...

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..