Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '15

 
Kategori
Dünya
 

Rusların geri çevirdiği sebze ve meyveler Rusların mağdur ettiği milletlere hibe edilsin...

Rusların geri çevirdiği sebze ve meyveler Rusların mağdur ettiği milletlere hibe edilsin...
 

internetten alınmıştır


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, uçak krizinden sonra Rusya'nın 160 ton sebze ve meyveyi geri gönderdiğini açıkladı.

Son krizde sadece bir uçağını değil, son zamanlarda yükselen karizmasını da kaybeden Rusya, Türkiyeye "yaptırım" (aslında bu kelime bile Rusların bize nasıl tepeden baktıklarını gösteriyor) adı altında absürt işlere girişti.

Dellenmiş gibiler...Bu hallerden bir yansımada bizim "hal"lerden onlara giden sebze ve meyve TIRlarını geri göndermek olmuş...Bununla bizim ekonomiye darbe vurmak istiyorlar güya...

Elbette, bunun üreticelere bir faturası olacaktır...Ancak, Ruslar şunu bilmelidir ki- biliyor olmaları lazım- bu millet milli meselelerde ota ete  önem vermez...

Şöyle ki, Ruslar bir kaç hafta meyve yiyemezse Putinlerine isyan edebilir ama bizim halkımız yıllarca yemese isyan etmez...Halkımız diyorum, "halkçılarımız" değil...Onlar zaten Putinle aynı dalga boyundalar.

Daha öncede yazdığım gibi, gururu kırılan Putin ve Rusyası, her kendini beğenmiş gibi bunun gerçek nedenini araştırmak yerine, boynuzunu kıranlara kabahat buluyor.

Benim Suriyede ne işim var, neden Türkiye'nin sınır uçlarına(sinir uçlarına) dokunuyorum, neden Türkün Türkmen kardeşine bombalar yağdırıyorum, diye sormaz, Türkiye'ye karşı haddi aşan işlere girişir.

Giriş ne olacak?...Bu millet savaş görmemiş, zorluk çekmemiş millet değil...İstemeyiz ama eğer böyle bir şeye tevessül ederseniz, uçaktan çok daha fazlasını kaybedersiniz.

Şimdi tekrar başta verdiğim habere dönüyorum...Madem Ruslar bizden aldıkları 160 ton sebze ve meyveyi geri göndermişler, biz de bunları Ukrayna'ya gönderelim...Rusa inat hayrımız olsun...

İster zekat sayalım, ister sadaka...Ukrayna halkına ve Kırım tatarlarını ve Çeçen yiğitlerine gitsin bu TIR'lar...Türkiyeye geri gelmesin...

Benim Tarım Bakanı başta olmak üzere Hükumete önerim budur.

Rusların gönderdiği gıda ürünlerini Rusların mağdur ettiği milletlere verin gitsin...

Rus'un parasını almaktansa onların duasını almak daha evladır!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..