Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '13

 
Kategori
Haber
 

Rusya'da patlama. Saldırının analizi ve muhtemel sonuçları

Rusya'da patlama. Saldırının analizi ve muhtemel sonuçları
 

Rusya'da Volgagrad şehrinde tren istasyonunda bir patlama oldu bu saldırıda 35 kişi öldü ve 50 den fazla yaralı var. Rus yetkililerce saldırganın isminin Oksana Aslanova olduğu bildirilmiş. Her ne kadar adı "OKSANA" olsa da saldırıyı aslında "Kara Dullar" denilen ve Çeçenistan savaşından sonra kocaları vefat eden savaşçıların eşlerinin bu saldırılarıyı organize ettiği söyleniyor.

Ben bu organizeyi onların yaptığına inanmıyorum. Büyük resme bakmayı severim. Rusça bilmem ve Hazar'ın kuzeyinde 2 yıl yaşamış ve Volgagrad'ı görmüş biri olmam bana iyi tecrübe kazandırdı.

Saldırıdan sonra en önce üzüntüsünü bildirenin Nato'nun İslam düşmanı Genel Sekreteri Rasmussen olması beni asla şaşırtmadı. Akabinde ABD'den saldırıyı kınama bildrisi hemen geldi. Eminim Britanya'da derin üzüntülerini sunmuştur.

Bu saldırıyı düzenleyenlerin ve saldırganların arkasında aslında hangi gücün ve tehditin olduğundan Putin'in haberi olduğunu adım gibi biliyorum .

Azıcık satranç oynamasını bilen ve azıcık siyasal bilgiler okumuş biri bile bu işin arkasında bal gibi BATI olduğunu bilir. Satrancı oynamak için asla tahta ve taşa ihtiyacı olmayan insanların bulunduğu ülke Rusya Federasyonu. Ruslar da iyi biliyor ki tethiş ve tehişçiler ön piyondur. Mesele piyonun arkasındaki şah ve veziri iyi görmek.

Bu saldırı kesinlikle Rusya'nın rakibi, derin Batı'nın ( ABD Cumhuriyetçilerinin, Britanya derin devletinin ve derin Nato'nun) işi.

Amaç mı ne?

Putin'e Yönelik verilen mesaj;

1- Rusya, artık islamcı politikalarına bir son ver, içte ve dışta.

2-Suriye'de çözümde bizim istelerimize cevap vermezsen senin ülkendeki yetiştirdiğimiz ve eğittiğimiz vahabi tethişçileri harekete geçirmekten asla çekinmeyiz.

3-Şİmdiye kadar sürdürdüğün politikalar yüzünden Dünya kapitalizminin çarkı olan Silah üretimimize köstek olmaya devam edersen günah bizden gider.

4-Bunlar senin ülkende yaptılarımız adına Şangay 5'lisi dediğin diğer ülkelerde de bunu yaptırtmaktan çekinmeyiz.

Rus Halkına Yönelik Mesaj;

5-Ey Rus kamuoyu! Bilin ki komşunuz, etrafınıda gezen bir başörtülü müslüman terörist olabilir. Bu yüzden müslümanlara yaklaşmayın havaya uçabilirsiniz.

6-Siz bu müslümanların ne sinsi teröristler olduğunu bilmezsiniz. Başkanınız Putin gizli Müslüman, onların dostu, bakın hala onları kısıtlamıyor şımartıyor.

Rus Yandaş Medyasına Yönelik Mesaj;

7-Sizler 5 ve 6. maddeleri iyi okuyun buna göre yazın. Daha ne duruyorsunuz Putin'i ve İslamcı siyasetini suçlayın.

8-Müslümanlara destek vererek onlara inanç özgürlüğü tanıyarak İslamcı Terör cesaret bulmakta. Sıkıştırın Putin'i..

9-"Rusya Federasyonu'nda bulunan Müslüman dernek ve vakıflar kapatılsın, terörist yetiştiren Kuran Kurslar derhal kapatilsin yaygarası kopartın" hadi.

Evet mesajlar bunlar

Bunları Putin yer mi?

Hayır.

Peki Putin'e siyasal rüşvet verirler mi?

Evet.

Bu saldırılarla Rus devletine ve halkına Batı'nın batasıca kurumlarının bir diğer önemli mesajı da şu.

"Biz de İslam terörle savaşıyoruz Putin gel el ele vererek birlikte biriken silah stoklarımızı Müslüman çocukların halkların üzerinde tüketelim.

Ne dersin? "

Kulağa çılgın gibi geliyor değil mi?

Değil...

Bir sözüm de Müslüman dünyaya.

Kuranda çok önemli bir ayet var bu konuda. Bu aslında Müslümanları romantik duygusal değil akıllı olmalarına yönelik bir tokat. Müslümanların çaresiz piyon olmayı değil aslında yüzünü dönmesi gereken yeri göstermekte.

"Yüzünüzü doğuya (Rusya, Çin, Hindistan, Küba, K.Kore. vb) veya batı'ya (Britanya, ABD, İsrail, vb) dönmenizde hayır yoktur"Bakara 177

Allah yüzümüzü ayetin devamında nereye dönmemiz gerektiğini söylüyor.
 Şüphesiz en doğrusunu Rabbimiz bilir ve söyler...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..