Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '11

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Rusya Devlet Başkanlığına güçlü aday

Rusya Devlet Başkanlığına güçlü aday
 

4 Aralık Pazar günü Rusya’da meclis seçimleri yapılmasının ardından 12/12/2011 Pazartesi günü zengin iş adamı Mihail Prohorov devlet başkanlığına adaylığını açıkladı. Bir partiye üye olmayan Prohorov’un başkanlık seçimlerine bağımsız aday olarak katılabilmesi için Cuma gününe kadar 500 imza toplayarak başvuru yaptırması ve seçimlerin yapılacağı Mart ayına kadar halktan 2 milyon imza alması gerekiyor.

1965 doğumlu Mihail Prohorov 18 milyar doları aşan servetiyle Rusya’nın en zengin 3’üncü Dünya’nın en zengin 32’inci kişisi. Amerikan basketbol takımı New Jersey Nets’in de sahibi olan Prohorov Moskova Finans Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra metal sektöründe Rusya’nın en önde gelen sanayicilerinden biri haline gelmiştir.

Mihail Prohorov başkanlık seçimlerinden sonra yeni bir parti kurma düşüncesinde.

Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin, iş adamı Mihail Prohorov’un devlet başkanlığı seçimlerine adaylığıyla ilgili olarak “kendisi tutarlı birisi ve yasalar çerçevesinde adaylığını koymuştur. Ben de başkanlığa aday olduğum için kendisine şans dileklerimi sunmak istemiyorum, ama güçlü bir rakip olacağına eminim” dedi.

Putin’in partisi Birleşik Rusya her ne kadar meclis seçimlerinde oy kabetmiş olsada önümüzdeki Mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Putin’in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mihail Prohorov başkanlık seçimlerini kazanamasa bile ileriki yıllarda siyasette isminden çok söz ettireceğe benziyor.

Saygılarımla,

Ertunç Alpman

 
Toplam blog
: 42
: 1605
Kayıt tarihi
: 06.09.11
 
 

20. yüzyılın 2. yarısında bu dünyada doğdum. Eğer layık görürseniz insan diyebilirsiniz bana. Yük..