Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
Haber
 

Rusya Federasyonu'nun ABD'ye askeri üs verdi mi?

Rusya Federasyonu'nun ABD'ye askeri üs verdi mi?
 

Türkiye'de ki medya organlarında Rusya Federasyonu'nun ABD ye askeri üs veriyor şeklindeki haberleri büyük ilgi uyandırdı. Fakat haberi inceler veya ingilizce biliyoranız yabancı yayın organlarından okursanız işin aslında farklı olduğunu anlarsınız. Rusya'da Nato'nun Afganistan'daki misyonuna destek sağlayacak şekilde askeri lojistik ulaşımın Ulyanosk kentinden sağlanmasına yönelik henüz bir karar alınmış değil.

Fakat burada üzerinde durulması gereken konu Rusya Federasyonu'nun bırakın ABD ve Nato'ya üs vermeyi askeri lojistik ulaşımda Ulyanovsk'un kullanılmasına destek sağlamaya veya aracı olmaya kalkması hatta bunu tartışmaya bile açması nasıl okunmalıdır bunu bi düşünmek gerek.

Zira, ABD'nin Kırgızistan'da ki Askeri üssünü kapattıran Rusya Federasyonu'dur. ABD ve Rusya Federasyonu Suriye'de kıyasıya rekabet halinde.

Rusya Karadeniz'de Nato'ya karşı radar sistemlerini kriz anında vuracak füzeleri yerleştirdi.

Şimdi bütün bunlar olurken bizler Rusların bu üs üzerinden Nato'ya Afganistan için lojistik hizmet verecek geçiş iznini vermesini nasıl anlayacağız?

Zira, görünürde Rusya Federasyonu, Libya'da ABD ve Batılıların kazığını yemişti, önemli müttefiki Kaddafi'yi göz göre göre yitirmeyi göze aldı. Ben bunu batmakta olan AB ve Rusya Federasyonu'nun gizli müttfekiki Fransa'nın kurtarılması için ses çıkarmama olarak algıladım.

Büyük devletleri fillere benzetirsek tepiştiklerinde onların ayakları altında ezilenler Suriyeliler, Afganlar (30 yıldır ezilmekte), Filistinliler (60 yıldır ezilmekte) ve daha niceleri.

Bizler İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanlar olarak ezilmek istemiyorsak önce ezberci eğitimi, sonra Kadın'ı dişi olarak değil Kişi ve Ana olarak görmeyi ve herşeyden önemlisi düşünmeyi öğrenmek zorundayız.

İnsan beyni en gelişmiş bilgisayardan daha gelişmiş ve hızlıdır. Google'da bile ne arayacağını bilmeyen ama Face'te okey oynayan bir bilgisayar kullanıcısı olan toplumlarımızdan ne çıkar?

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..