Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Rusya hızla savaşa hazırlanıyor

Rusya hızla savaşa hazırlanıyor
 

İsrail'in ve İran'ın Çekişmesi kesinlikle Dünya Savaşı çıkarabilir.


Batı ve Doğu Arasında Türkiye, Olası Savaş Analizi

İran'ın Nükleer tesislerinden rahatsız olan Batı, İran'ın Nükleer silah elde etmeye çalıştığını iddia ederek iki de bir İran'ı tehdit ettiler. Tam bu esnada yıllarca Irakta "Kimyasal Silah Var" deyip Irak'ı işgal edip milyonlarca sivili öldürüp Iraktan kimyasal silah bulamadan ayrılan ABD bu sefer elini yakmadan maşa kullanarak işi halletmeye çalışacağa benziyor.

Planın arkasında aslında Obama yok, ABD'de ki ve Dünyada ki Aşkenazi Yahudilerinin Jakoben tavrı var. İran, bilindiği üzere artık 10.000km bulan kılararası roket yapmaya başladı. Bu roketlerde Nükleer başlık olduğunda artık Londra da oturmak bile güvenli olmayacak korkusuyla İran'ın işini çabucak bitirmek istiyor. Ne yaptılarsa olmadı, facebook'tan, Twitter'dan denediler yinede İran halkını devletine karşı kışkırtmayı başaramadılar, Suriye'de sünnileri çok rahat kışkırttılar zira Esad Ailesi Alevi idi ve sosyolojik olarak orada kışkırtma ve kargaşa çıkartmak çok kolaydı.

Türkiye'de YAŞ toplantısında Savaş gündemdeydi, bu konuyu alın bir kenarda tutun.

Rusya Federasyonu, Suriye'deki askeri üssüne yeterince yığınak yaptı, şimdide aynı yığınağı Ermenistan'a yaptı askerlerini Türkiye sınırına yığdı bile. Askerlerinin ailelerini Rusya Federasyonu'na gönderdi.

İran, olası İsrail ve ABD saldırısına en sert şekilde topyekün karşı koyacağını duyurdu bile.

İran ve Rusya Federasyonu, artık sadece Malatya'daki Radar'ı değil aynı zamanda Türkiye üzerinden İran'a saldırılacağını bildiği için tüm roket ve silahlar, başta İncirlik hava üssü olmak üzere askeri hedefleri almış bulunmakta.

Olası İran İsrail Savaşı kolayca önce Türkiye İran, sonra Türkiye Rusya, sonrada Nato Rusya, en nihayetinde Batı ve Doğu olmak üzere dünya savaşı çıkacaktı.

Bu Batı Bloğunda bulunacak Ülkeler (ABD, İngiltere, İsrail, Türkiye, AB, Gürcistan, Avustralya, Kanada, Yani Zellanda, Suudi Arabistan, Ürdün, Güney Kore, Japonya, Libya, Meksika ) olacaktır. Doğu Bloğunda bulunacak ülkeler ise ( Rusya Federasyonu, İran, Kuzey Kore, Venezuella, Küba, Çin, Kazakistan, Ermenistan, Hindistan, Suriye, Iraklı Şiiler, Yemen halkı, Orta Doğuda, İslam Dünyasında Batıya gıcık olan tüm insanlar)

Şimdi şu sorulara cesurca yanıt bulmaya çalışalım.

1- Peki, bizi nişan tahtasına koyacak kadar önemlimiydi bu Malatya Radarı?

Yanıt: Ben şahsen Hükümetin böyle bir radarı seve seve oraya yerleştirdiğine inanlardan değilim. Eminim Nato ve Batı o radarı oraya koydururken kimbilir AK parti hükümetine ne şantajlar yapmış ne tehditlerde bulunmuşlardır. Çünkü, o radarın oraya konması, tıpkı İslam ve Türk Düşmanı Rasmussen'i Nato'nun başına getirmek kadar akıl karı bir iş değildi. Batı ve tarihini iyi bilmeden kendi devlet adamlarımızın yaşadığı baskıyı görmezden gelerek suçlayamayız. Planların arkasında İNGİLTERE var. Hep onlar oldu.

2-Nato, olası bir saldırıda Türkiye'nin yanında yer alır mı?

Yanıt: Nato, sırasıyla İsrailden İrana saldırı, arkasından İran ve Rusyadan önce Malatyadaki radara saldırı arkasından Türkiyenin tepkisi sert ve arkasından Ermenistan ve Suriyedeki Rus üslerine saldırı olur ve İran'a Türk hava sahasından Amerikan ve İsrail uçak gemilerinden saldırı olursa Rusya topyekün Türkiye'yi hedef alacaktır. Zaten İstanbul'a atılacak uzun menzilli bir kaç yüz roket Türkiye'ye inanılmaz darbe oluşturur. Bu savaşı yöneten ingilterenin tepkisini çeker ve Nato Ruslar Türkiyeyi ele geçirmesin diye devreye girer (bizi sevdiklerinden değil kendi stratejik konumu zayıflamasın diye). Rusya, İsrail'e saldırırsa Nato hemen devreye girecektir. Nato, İsrail'in görünmeyen koruyucu meleğidir.

3-Türkler Batı ile Doğe arasında çıkan savaşta nerede yer almak ister?

Yanıt:Türk halkı böyle bir savaşta inanılmaz bir şekilde bölünür. (Türkiye'de Batı'nın yanında yer alacak kesim kesinlikle Ülke İran ve Rusya saldırısından sonra Milliyetçi ve muhafazakar kesimdir, savaşın getireceği acılar yüzünden de bu ülkelere karşı savaşı muhafazakar medya destekleyecek her zaman olduğu gibi Batı yanında yer alacaktır, Emniyet Teşkilatının çoğunluğuda. Bunların listesini burda yazmama gerek bile yok. Fakat Rusya Federasyonu ve müttefiklerinin yanında yer alacak insanlarda az olmayacaktır, bunlar genellikle Batıya düşmanlığı iyice artacak olan ve tüm bunlarının sorumlusunun Batı olduğunu hesaba katacak olan Komünistler, Radikal İslamcılardır. Alevilerin büyük çoğunluğu, muhalif ve anti emperyalist Kemalist kesimler, Ordunun içindeki bu şekilde düşünen çoğu subaylar Doğu tarafında yer alacaklarına inanlardanım). Ülkemiz Allah korusun böyle bir savaşta inanılmaz bir kırılma yaşayabilir. Bu PKK'nın ve 80li Kenan Evren, 90'lı Çillerli yanlış politikaların yaptığı kırılmadan beter olur.

4-Böyle savaşta Nükleer güç kullanılır mı?

Yanıt: Böyle bir savaşta Nükleer silah mutlaka kullanılır ve insanlık yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir, Dünyada iklimler daha hızlı değişir. İçmek için temiz su asla bulunamaz. Yemek için yemek bulunamaz ve açlıktan insanlar birbirini  ölülerini yemeye başlayabilir.

Herşeye rağmen sevindiğim tek şey, bu gereksiz radar'ın yüzünden ne Rusya federasyonu, ne İran'ın üst düzey yetkilileri Türkiye'yi ve Hükümeti hedef alan açık bir sataşma yapmıyor bunu alt bürokratlarla vurgulyorlar sadece. Onlarda biliyor Batı'nın Türkiye'ye hangi şantajları yaptıklarını. Hükümet, Rus ve İranlı alt kademeden yapılan açıklamalara aynı sertlikte cevap vermiyor.

Son dönemde Sayın Başbakan Erdoğan'ı, kara kara düşündüren onu hasta eden ve canını en çok sıkan unsurların bunlar olduğunu düşünmekteyim.

Bunu bildiği için İsrail'e baskı yaparak Dünya Svaşı çıkartmak isteyen Netenyahu'nun kendisine çeki düzen vermesini istemekte. Savaş gibi böyle bir sonuca gidilmesi onun asla istemediği bir durum. Batı'nın ona yaşattığı baskıları tahmin edebiliyorum. Batılılardan daha şantajcı,entrikacı ve çıkarcı yok ki.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ YÜZÜNDEN HERKEZİN GÜVENLİĞİ TEHLİKE'ye GİRDİ.

Allah sonumuzu hayır etsin. 2012 çok zor bir yıl olacak.

İNSANLIK, 610 yılından beri, hiç bukadar bencil olmamıştı, yozlaşmamıştı, bozulmamıştı.

İNSANLIK, kuyunun dibini 2012'de görmeden Yusuf olamayacak anlaşılan.

Görelim bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..