Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '13

 
Kategori
Dünya
 

Rusya`nın gerçek yüzü

Rusya`nın gerçek yüzü
 

Orhan Zeynallı Rusya İçişleri Bakanının odasına böyle getirildi - YouTube`dan alıntıdır


Bir Azerbaycanlı gencin Rusya başkenti Moskova`da bir Rus gencini öldürmesi olayı artık günlerdir gündemde. Sadece bir öldürme olayı değil, milletlerarası gerginliği tırmandıran bir olay olarak hem Rusya, hem de geçmiş Sovyetler Birliği ülkelerinde gündemi işgal etmiş bir olay. Azerbaycan`ın Şemkir ilinden Moskova`ya çalışmak için gitmiş Orhan Zeynallı isimli bir genç pazarda tartıştığı 25 yaşındaki Yegor Şerbakov isimli bir Rus gencini sevgilisinin önünde öldürmüş. Katil zanlısı daha sonra ortalıktan kaybolmuş. Ardından da Moskova`da boy veren “skinhed” denen kel kafalılar Azerbaycanlıların çalıştığı ticaret merkezlerini, Pokrofka adlı pazarı dağıtmış. Rusya TV kanalları olayı sürekli gündemde tutarak Azerbaycanlıların nasıl vahşi bir millet olduğunu adeta kanıtlamakta. Onlarca Azerbaycanlı ve diğer Kafkaslı, Orta Asyalı tutuklanmış bulunmakta. Tüm Rus olmayan, çoğu Müslüman Türk olanlar eziyet içinde şu anda. Sokaklarda yürümek bile imkansız hale gelmiş. Kendilerini “medeni ve yüksek millet”in evlatları olarak tanımlayan Rus gençleri sağda solda onlara saldırmakta. İnsanlar evlere kapanmış, dışarı çıkmaya bile korkuyorlar.

Bu arada belli olmuş ki, iki gün önce Orhan Zeynallı Rus polisi tarafından yakalanmış. Cinayeti itiraf ettiği de gelen haberler arasında. Tabii ki, bir kişi cinayete bulaşmışsa cezasını da üstlenmeli. İşimiz yok yani. Ama işimiz olan bir durum da var ortada.

Rus polisleri yakaladıkları Orhan Zeynallıya işkence ediyor ve... işkence videolarını TV, internet üzerinden dünyaya açıkça yayınlıyor. Evet, aynen böyle oldu. Net olarak görünen görüntülerde tutuklanan gence işkence açıkça ortada. Bir de yayımlanan videolarda sık sık “Azerbaycanlı katil” ifadesi kullanılıyor. Azmış gibi Orhan Zeynallı bir de sanki Bin Laden miş falan, Rusya iç işleri bakanı Vladimir Kolokoltsev`in odasına kadar getiriliyor. Hem de hakaretlerle, aşağılanarak.

Acaba, Rusya bu olayı böyle kabartmakla ne demek istiyor? Sıradan bir cinayet olayını bu kadar şişirmekle Rusya`nın birilerine, özellikle de sakin bir ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimlerini arkada bırakmış Azerbaycan`a gözdağı verdiğini düşünmekte haklı olabilir miyiz? Bence ortalıkta büyük bir plan vardır. Kurban Bayramı öncesi böyle bir olayla Türk Müslüman camiasının üzerine gidilmesi sıradan bir olay olmasa gerek. Bakıcaz. Bekliyicez ve göricez. Şimdilikse Rus polislerinin tutuklanan zanlını işkence etme sahnelerini seyredelim:

Katil katildir, kınanır, cezasını alır. Ama “medeni ve yüksek” insanların davranışlarını nereye yazıcaz? Ben bilmiyorum. Bilen varsa bana da söylesin lütfen.

 
Toplam blog
: 39
: 1723
Kayıt tarihi
: 16.02.13
 
 

Gazeteci yazar. 1968, 3 Ağustos günü Azerbaycan`ın Haçmaz ilçesinin Dedeli köyünde doğdu. 1991`de..