Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '13

 
Kategori
Dünya
 

Rusya patlamaya devam ediyor...

Rusya patlamaya devam ediyor...
 

Volgograd tren istasyonu patlama anı. Alıntıdır: 112.ua


Rusya`nın Volgograd şehrinde bir hafta içinde iki büyük patlama yer aldı. Ülkenin haber kaynakları patlamaların “müslüman” intiharcılar tarafından gerçekleştirildiğini haber veriyor. Kimmiş şu “müşlüman” intiharcılar? Rus soyadlı insanlar. Garip, değil mi? Ruslar neden Müslüman olmaya karar versinler ki? Hem de “müslüman” olunca da intiharcı olsunlar? Müslümanlık intiharcılık mı demek?
 
Haberler gerçekten çok fena. Pazar günü, 29 Aralık`ta Volgograd tren istasyonunda intihar saldırısı sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş. Pazartesi, yani bir gün sonra da ayni şehirde yolcu trolebüsünde patlama gerçekleştirilmiş ve bu kez 14 kişi hayatını kaybetmiş. İki gün içinde gerçekleşen iki patlamada toplam 31 kişi hayatını kaybetmiş, 58 kişi yaralanmış.
 
Daha iki ay önce de bir otobüs patlatılmıştı. İntihar saldırısı 21 Ekim`de 6 cana mal olmuştu.
 
Rusya`da patlamalar aslında sıradan bir olay. Yani burası çok karışık bir yer. Bir bakarsın mafya insanları öldürür, Rus neonazileri Moskova ve başka şehirlerde Rus olmayanlara saldırır, onları hep korku altında tutarlar. Sloganları da “Rusya Ruslar`ındır”. Ruslar`ınmış yani. Onlar öyle düşünüyor.
 
Bir önceki yazımızda yazmıştık aslında. Rusya bugünkü haliyle Ruslar`ın değil ve olamaz da. Çünkü burası çoğunlukla eski Türk toprakları.
 
Son günlerin patlamalarında adı geçen Volgograd da tam olarak bir Türk nehri olan Volga`nın kıyısında. Volga Kuzey`den Güney`e akarak Hazar denizine, yani bir Türk denizine kavuşuyor. Tarihte Hazar Türk deniziydi. Ama günümüzde de aslında Hazar kıyısı boyunca yalnız Türk halkları yaşamakta. Hazar`ın Kuzey Doğusu Kazakistan`a ait. Güney Doğusu tam olarak Türkmenistan`ın. Güneyi İran sınırları içinde, ama yene de Türkler`in yaşadığı bölge. Güney Batı`da Azerbaycan var. Kuzey Batıda Dağıstan Cumhuriyeti`ne bağlı eski Azerbaycan şehri Derbend, Kuzeye doğru Nugay ve Kumuk denen Türk azınlıkları. Tam da Kuzey`deki Ruslar`ın Astrahan dediği Hacı Tarhan da aynı adlı eski Türk Hanlığının Ruslar tarafından işgal edilmiş bir şehri.
 
Şimdi eskilerde Türklere ait olmuş, ama Ruslar`ın işgaline uğrayarak günümüz Rusya`sının elinde tutulmakta olan şehrin ismi patlamalarda geçiyor. Tesadüf mü? Sanırım, değil.
 
Rusya aslında ektiğini biçiyor. Sen başka halkları işgal altında tutmakla kalmaz, hele onları devamlı tehdid eder, öldürür, sınırdışı edersen, olacağı budur. Tabii, biz terör, adam öldürme gibi olaylardan yana değiliz. Volgograd olaylarını gerçekleştirenleri kınıyor, onlara hak vermiyoruz. Ama bazen de kendimizi Rusya`da Rus olmayanların yerine koyarak düşünüyoruz: acaba, ben de sürekli baskı altında olsaydım ne yapardım? Çılgınlık yaparmıydım? Yapardım belki. Öyleyse benim gibi düşünenlerin çok sayıda olabileceğini göz ardı edemeyiz. Yani böyle giderse Rusya hele çok patlar korkarım…
 
Toplam blog
: 39
: 1723
Kayıt tarihi
: 16.02.13
 
 

Gazeteci yazar. 1968, 3 Ağustos günü Azerbaycan`ın Haçmaz ilçesinin Dedeli köyünde doğdu. 1991`de..