Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Rusya teslim oldu mu?

Rusya teslim oldu mu?
 

bugün.com.tr


Adeta Rusya ile Türkiye arasında bir “Soğuk Savaş” sürüp gidiyor. 
 
Bildiğiniz gibi soğuk savaşta  taraflar gerçek silahlar kullanmaktan kaçınırlar; bunun yerine yöneticileri vasıtasıyla verdikleri demeçler ve davranışlarla sürekli olarak taraflar birbirini iyice rahatsız ederler. Bazen ilişkileri keserler; bazen de birbirlerinin mallarını boykot ederler.
 
Rusya, Sovyetler Birliği döneminde bu soğuk savaşın envai türlüsünü yaptı, gerek casusları, gerek kendisini tutan yandaş basını ile Müttefik Devletlerinin gözünü korkutmak için elinden geleni yaptı. 
 
Zavallı Rus halkı o devirde, Sovyetler dışında hiçbir ülkeyi bilmezlerdi. Medya vasıtasıyla bile dış ülkelerden haber almak veya haber vermek resmen casusluk sayılırdı. Turizm yoktu… Nerede o zamanlar böyle Rus Hanımlar gelsin, Antalya Kumlarında yatsın uzansınlar… Mümkün mü? 
 
Soğuk Savaş yeniden başladı, bu kez Rusya ile Türkiye arasında “Uçak Düşürme” olayından dolayı Rusya Türkiye’ye ver yansın etti.
 
Rusya, bu olayda Türkiye’nin haklılığını bilse bile, yine de Başkanları Putin vasıtasıyla ağızlarına geleni söylediler.
 
“Bu olayın bir savaş nedeni..” olabileceğini…
 
Olayın, “Casus belli..” olduğunu…
 
İlan edip, bazı vatandaşları da , İstanbul’un ve bilmem nerelerin bombalanması gerektiğini bildirdiler.
 
Boğaz’dan geçen gemilerdeki askerleri , roketatarlarını İstanbul yönüne doğrulttular.
 
“Mallarınızı almayacağız.” Dediler…
 
Eski KGB ajanı Putin Efendi , durdu durdu “Hele bir Türk uçakları Suriye sınırını geçsin, ondan sonra ne olacağını görsün..” dedi. Sanki Suriye, kırk yıllık baba diyarı.. (Belki de öyledir)
 
Ağızlarına geleni söylediler.
 
Ama bir daha Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını geçmeye cesaret edemediler. Onun yerine Davutoğlu konuşmasında Putin'in ağır ithamlarına cevap verdi. Davutoğlu, "Putin'in iki gün önce tekrar bir devlet adamına yakışmayacak şekilde Türkiye'ye saldırmasını doğru bulmuyorum. Eğer Türkiye DAEŞ'le işbirliği yaptıysa niye o zaman konuşmadı. Açık ki Türkiye hiçbir terör örgütü ile işbirliği yapmadı yapmayacak. Ama biz kimlerin de DAEŞ ve PKK gibi örgütlerle temas halinde olduğunu biliyoruz." dedi.
 
Rusya’dan, daha doğrusu Suriye’den son haber şu:
 
“Rus uçaklarının İdlib'de mahkeme binasını hedef aldığı saldırıda 40 sivil öldü, 150 kişi yaralandı.”(milliyet.com.20.12.15)
 
Hani derler ya, “attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmiyor..”
 
Rusya ne yapıyor Suriye’de belli. Anadolu’da derler ki: “ Acemi nalbant gibi kâh nalına vurur, kâh mıhına…”Rusya orada bir tane IŞİD’li öldürüyorsa, bir çok masum vatandaşı vuruyor. Bunlar arasında Suriye Türkmenleri çoğunlukta…
 
Rusya’nın yaptığı, kime yararlı, kime zararlı olduğu belli. Attığı taşın haddi hesabı yok. Çoğu da dostların kafasına, kaşına, gözüne  geliyor.
 
Peki, bu nasıl yardım… Bu nasıl savaş…!
 
Putin’in de aslında yavaş yavaş aklı başına geliyor. Bu son olarak ettiği laflardan belli. 
 
Putin'in, Rossiya-1 kanalında bu akşam yayınlanacak belgesel çerçevesinde Vladimir Solovyov'a yaptığı açıklamaların bir bölümü basınla paylaşıldı.'Dünya Düzeni' adlı belgeselde Federal Meclis'te yaptığı açıklamayı bir kez daha tekrarlamak istediğini belirten Rus lider, "Biz, Türk halkını dost olarak kabul ediyoruz. Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz. Yönetimler bir gün gelir değişir" ifadelerini kullandı.”(milliyet.com.20.12.15)
 
Hadi hayırlısı. Zaten yavaş yavaş Rusya kapısında biriken mallarımızın büyük çoğunluğu da içeri alınıyormuş. Almasın da ne yapsın. Sanayisi bize bağımlı… bunu biliyor.
 
İş şimdi uçak meselesini oturup konuşmaya geldi. Akıllı devletler oturup meselelerini konuşurlar.
 
Ama Putin ne yapıyor, kendisini Yeni Sovyetler sanıp hop diye Ukranya’ya giriyor; sonra Kırım zaten benimdi, deyip, oraya da halıyı seriyor. Ondan sonra baba memleketi gibi Ermenistan’a asker gönderiyor. Oysa asıl baba memleketi Gürcistan’dı.. Malum ya, Stalin Gürcü idi… Ama artık, Gürcistan’dan  Rusya’ya fayda yok. Artık eski dost, düşman oldu… Niye? Hep Rusya’nın kendisini Sovyet sanmasından. 
 
Bu durumdan yeni Türki Cumhuriyetlerin çıkaracakları çok dersler var. İyi izlensinler bu son olayları… Rusya masum bir ülke değildir. Hiçbir zaman da olmadı.
 
Asıl mesele, hala Rusya’nın NKVD tarafından yönetilmesi ve oranın bir casuslar ülkesi olması. Hala herkes izlendiğini hissediyor. Gizli polisin  her an pencerelerinde olduğunu hissediyorlar. Böyle özgürlük, böyle, demokrasi, böyle adalet olur mu?
 
Tabii, bu işlerin hesabı yakında sorulur. En yakını da Kırım meselesidir. Kolay mı öyle büyük lokmayı yutmak.
 
Adamın boğazından kırk yumrukta getirirler.
 
Rusya artık Demokrasiye, özgürlüğe, adalete, insanlığa teslim olacaktır.
 
Başka çaresi yok. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..