Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '21

 
Kategori
Rüyalar
 

HER RÜYA YORUMLANIR MI?

Doğrusunu söylemek gerekirse bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır...

Öncelikle ne kadar saçma olsa da gördüğümüz her rüyanın bizim içn bir anlamı olduğunu söyleyebilirim. Fakat anlamı olan her rüyanın önemi olduğunu söyleyemeyiz. Bu anlamda ben rüya tabirleri kitaplarını çok komik bulurum. Zira görülen hemen herşeye kişi ayırt etmeksizin aynı anlamı ve önemi yüklemeye çalışırlar bu kitaplarda. Şu zenginliğe işarettir, şu yola işarettir vb. Bu nedenle de hemen hemen hiçbir zaman bu kitaplarda yazana tabirler doğru çıkmaz.

Örneğin televizyonda şeker reklamı gören bir çocuk düşünün. Rüyasında şeker fabrikası sahibi olduğunu görsün. Şimdi klasik bir rüya tabiriyle bu çocuğunda şeker fabrikası sahibi, oalcağını ya da rüyanın zenginliğe işaret ettiğin filan söyleyebilir miyiz? 

Tabi ki hayır.

Ya da herhangi bir yerde fare gören ve bundan korkan birini düşünün. Yıllar sonra rüyasında onu bir farenin kovaladığını görür. Klasik rüya tabircisi rüyasını şöyle yorumlar. Kısmetin seni kovalıyor... 

Evet. Görüleceği üzere rüyaları yorumlama işi o kadar kolay bir iş değildir. Bu noktada rüyanın anlamından ziyade bir önemi olup olmadığı da dikakte alınmalıdır. 

Bir seferinde yakından tanıdığım bir arakadaşım rüyada köylerindeki mianrenin yıkıldığını gördüğünü söyledi. Ben de ona bir yorum yaptım ve yaptğım yorumumu köylerini arayarak doğrulamasını istedim. Köyü aradığında gerçekten de yorumumun doğru olduğunu anında gördük.

Sizce bu rüyanın yorumu ne olabilir?

Bu rüyanın yorumu ve rüyalar üzerine konuşmaya devam edeceğiz...

 
Toplam blog
: 6
: 63
Kayıt tarihi
: 14.10.18
 
 

Kitap, felsefe, doğa sever... ..