Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '21

 
Kategori
Rüyalar
 

RÜYA YORUMU

Rüya yorumu asırlardan beridir süregelen bir gelenek... İnsanların büyük kısmı rüyaların en azından bir kısmının bir anlamı olduğuna inanır. Yine büyük bir kısmı da rüyaların gelecekle ilgili işaretler, izler taşıdığına...

Psikoloiye, özellikle Freud'un yorumlarına bakılacak olursa rüyalarımızın oluşumunda bilinçaltına attığımız özellikle de cinsel ve hayvani dürtülerimizin önemi çok büyük. Bu açıdan bakıldığında rüyaların geleceği görmekle ilgisi olduğunu söylemek zor. 

Bazı insanlar gördükleri rüyaların bir iki gün sonra birebir olarak gerçekleştiğini iddia ederler. Bu durumda rüyalara dair Freud'un yorumlarının tekrar ele alınması gerektiği şüphe götürmez. 

Eğer materyalist bir zemine indirgersek rüyalarımızın pek bir anlamı olmadığını söylememiz gerekir. Bu açıdan baktığımızda rüyalarımız psikolojik sıkıntılarımıza bir ışık tutabilir ama bunun ötesine geçemez. Yani rüyalarımıza mistik, gizemli ya da parapskolojik anlamlar yükleyemeyiz. 

Peki gerçek nedir? 

Rüyalarımız gerçekten de öte dünyalara, geleceğe açılan bir kapı mı? Yoksa sadece biyolojik sıkıntılarımızın bilinç altımızda yol açtığı bazı travmaların dışa vurumu mu?

Bu konuyu bir sohraki yazıda birlikte irdeleyelim. Bu arada yorum kısmına gerçekten sizi şaşırtan rüyalarınızı yazarsanız meseleyi daha iyi ele alabiliriz

 
Toplam blog
: 6
: 63
Kayıt tarihi
: 14.10.18
 
 

Kitap, felsefe, doğa sever... ..