Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Rüyalar gerçek olsa

Rüyalar gerçek olsa
 

Rüyalar neyi ifade ediyor?
Her gün gördüğünüz ama çoğunu hatırlayamadığınız rüyalarınız acaba ne ifade ediyor? Rüyalarınızı etkileyen nedenler nelerdir? Günlük işleriniz rüyalarınızı etkiliyor mu? İşte rüyalarınızla ilgili merak ettiğiniz tüm sorular…

12 temel rüya vardır…

Rüya uzamanı ve Rüya Araştırma Birliği Eski Başkanı Dr Patricia Garfield’in açıklamasına göre evrensel anlamda 12 tane temel rüya vardır. Bunların en yaygın olanları; başkası tarafından kovalanmak, toplum içinde çıplak olmak, boğulmak,düşmek, tehdit edilmek şeklinde değişiyor…

Kişiliğiniz ve rüyalarınız…

Muhafazakar aile yapısından gelen kimseler sık sık başka kötü kişiler tarafından kovalandıklarını veya yüksek bir binadan düştüklerini görürler. Yani genel olarak kendilerini umutsuzluğa itecek temalara eğilimlidirler. Zaman zaman içinde cinselliğin olduğu rüyalar da görebiliyorlar. California’daki Santa Clara Üniversitesi’nin araştırmaları kişilik yapısıyla rüyaların çok yakın bağları olduğunu ortaya koyuyor.

Ne okuduğunuza dikkat edin!

Fantastik romanlardan hoşlanan kimseler rüya görmeye daha fazla eğilimlidir. ABD’deki Swansea Üniversitesi, korku kitapları okuyan çocukların korkutucu rüyalar görme olasılığının normalden üç kat daha fazla olduğunu belirtiyor. Üniversitede yapılan araştırmada ayrıca romantik kitaplar okuyan kişilerin de daha duygusal rüyalar görmeye eğilimli olduklarını ortaya koyuyor.

Yaşam şekli de rüyaları etkiliyor…

Almanya’daki Mannheim Üniversitesi’nin raporuna göre her 12 kişiden biri rüyasında uçtuğunu görüyor. Bu da günlük hayat içinde uçağa daha fazla binen insanlarda daha sık görülüyor. Yani günlük hayatta yaşantınızın bir parçası olan nesnelerin rüyanızda yer alması yaygın bir durum.

Kaygılarınız rüyalarınız üzerinde etkili

Rüya konuları aynı zamanda kaygı duyduğumuz konuların çeşitliliğine göre de değişebiliyor. 1500 tane rüya metni ve fotoğrafı barındıran bir kütüphane niteliğindeki ABD’deki Dünya Rüya Bankası’nın kayıtlarında çok fazla haber programı izleyenlerin kaygı verici rüyalar gördükleri ortaya konuluyor. Mesela ilginçtir ki son zamanlarda küresel ısınma ve iklim değişikliği üzerine korkutucu rüyalar görenlerin sayısı oldukça fazla. Boston’daki Tufts Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada ortaya çıkan sonuca göre 11 Eylül saldırısı sonrasında rüya yazarlarının çoğunun daha önceki rüyalardan farklı ve kötü içerikli rüyalar gördüklerini belirtiyor.

Rakamlarla rüyalarımız...

Rüyaların uzunluğu 5-30 dakika arasında değişiyor. Bir gecede en fazla her 90 dakikada farklı rüya görülebilir. Rüyaların yüzde 25’i bilinen ortamlarda geçiyor. Rüyalardaki sosyal ilişkilerin yüzde 50’si agresif bir şekilde gerçekleşiyor. Bu agresiflik genellikle rüyayı görenin aleyhine işliyor. Rüyaların yüzde 95 ve 99 oranındaki kısmı unutuluyor. Rüyaların yüzde 33’ü felaket çağrıştırıyor. (Kaynak:Milliyet)

* Bazen hiç rüya görmediğimizi sanırız ama uzmanlar mutlak rüya gördüğümüzü ama hatırlayamadığımızı iddia ediyorlar. Neye göre bu iddiada bulunuyorlar o da ayrı bir konu...

Boşluktan aşağı düşmek, çığlık atmaya çalışıp sesimizin çıkmaması, vahşi hayvanların kovalaması, ağlamak, deprem...Ve daha bisürü saçmasapan rüyalar...Rüya gördüğümüz süre içindeki geçen zaman dilimi de çok enteresan...Bazen bize bir asır gibi gelen kabusumuz aslında dakikalarla sınırlıymış.

Rüyalarla ilgili ilginç inanışlar da var. Görülen her rüyayı hayra yormak gibi...Veya görülen kötü bir rüyayı başkasına anlatmamak gibi. İnanışa göre görülen kötü rüyayı anlatmak birilerine mutlak zarar verirmiş.

Gün içinde sıkıntılı olup da kabus görmemenin imkanı var mıdır bilmiyorum. Kötü bir rüya gördüğümüzde gerçeğe dönüşür de neden iyi birşey gördüğümüzde gerçeğe dönüşmez ki sanki.

:)))))) Bazı rüyalar da belgesel gibi, uyu uyan devam ediyor...Güldüğüme bakmayın ciddi söylüyorum...

Emel Sayın’dan bir klasikle hepinize iyi uykular...

RÜYALAR GERÇEK OLSA

Rüyalar gerçek olsa
Seni hergün görürdüm
O incecik beline
Sarılarak yürürdüm
Sabah olmasın diye güneşi durdururdum
Yanar dağlarda tüten ateşi söndürürdüm
Yatağına her gece gelincik doldururdum
Dudağına bin kere öpücük kondururdum
Rüyalar, rüyalar, rüyalar
Aaaah
Rüyalar gerçek olsa
Sana güller verirdim
O güllerle belki de
Kucağıma gelirdin
Sarılırdım boynuna sokulurdum koynuna
O gül dudaklarını öperdim doya doya
Sabah olmasın diye güneşi durdururdum
Yanar dağlarda tüten ateşi söndürürdüm
Rüyalar, rüyalar, rüyalar
Aaaah
Rüyalar gerçek olsa

:) İyi bayramlar.

http://www.esmakahraman.com/ruyalar-gercek-olsa/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..