Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Deneme
 

Rüyalar Tv’ler sayesinde mi renklendi ?

Rüyalar Tv’ler sayesinde mi renklendi ?
 

Hayret Haber:
İnsan doğasının çok bilinmeyenli denklemlerinden biri de, hiç şüphe yok ki rüyalardır. Rüyalar  yıllarca birçok  kişinin zihnini meşgul etmiş, rüyalara bir yorum getirebilme, insanın bilinmeyene karşı duyduğu açlığın bir göstergesi sayılmıştır.
Bu çok bilinmeyenli denklemi çözme, matematikçilere değilse bile rüya yorumcularına, hatırı sayılır bir paye kazandırmıştır.

Geçmişten günümüze rüya tabirleri ile ilgili birçok kitap yazılmış, hatta gazete dergi köşelerini işgal eden rüya yorumcuları, rüyalarının yorumlanmasını isteyen onlarca meraklı okuyucunun mektuplarına cevap yetiştirmekte güçlük çekmiştir. Bilinçaltının sineması, bazı insanlara siyah beyaz filmler gösterirken, bazılarını da ödül verir gibi renkli film sunmaktan geri kalmamıştır.
Yazımızın çıkış noktası, bir gazete haberinde yer alan iki denek grubu ile ilgili inceleme olduğundan...

Haberin iddia ettiği gibi, rüyalar renkli Tv'ler icat edildiğinden beri renklenmiş tezine, verebileceğimiz cevap olsa olsa komik olmayındır.
Ne şartlar altında gerçekleştiği belli olmayan bu haber hakkında ciddi şüphelerimiz mevcuttur. Birinci denek grubunun yaşlı olması ve onların rüyalarının her birinin siyah beyaz olması ve ikinci denek grubundaki seçilen kişilerin genç olması ve bu gruptaki deneklerin rüyalarının renkli olması, her ne kadar renkli Tv'lerin icadına bağlamışsa da, kanımızca bu haber magazin haberi olmaktan öteye geçmeyecektir.
Hiç bir bilimsel veriye dayanmayan bu haberin ne kadar gerçekçi olduğu konusu ise, başka bir tartışmanın konusudur deyip yazımızı burada noktalıyoruz.

Efendim önümüz bayram hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor saygılar sunuyorum.

 

 
Toplam blog
: 261
: 335
Kayıt tarihi
: 30.08.10
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesi mezunuyum. Çeşitli kuruluşlarda muhasebe ve dış ticaret or..