Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '07

 
Kategori
Rüyalar
 

Rüyalar

Rüyalar
 


Rüya nedir sorusu, açıkça söylemek gerekirse tam anlamıyla henüz cevaplandırılamamış bir soru olmakla beraber, aklımızı ziyaret eden gizem dolu görüntüler diyebiliriz. Rüyalar çok eski çağlardan beri insanların ilgisini çekmiştir. İlk rüya yorumcularının nerede ve ne zaman ortaya çıktıkları belli olmamakla beraber bu konuda Babilin kahinleri oldukça ünlüdür.

Rüyalar düşündüğümüz ve hissettiğimiz şeyleri anlatırlar. Uyanıkken kendimizi körleştirebiliriz, uykuda ise asla...Bazen çözemediğimiz bir problemle uyur sabah ise 24 saat etkin olan zihnimizin bir ürünü olarak çözümlemiş olarak uyanırız. Bu tip olaylar pek çoğumuzun başına yaşamı boyunca en azından bir kaç kez gelmiştir.

Ünlü psikanalist Freud’a göre düşler, bilinç altında saklanmış korkuların, umutların, isteklerin, duyguların ortaya konuluşudur. Freud’un pek çok hastasının tedavisinde rüyalardan yararlandığını biliyor musunuz?

Rüyaların pek çok türü vardır. Örneğin;

Görülen bir rüya çok kısa bir süre içinde aynen gerçekleşebilir,bu tip rüyaları daha ziyade sezgi gücü yüksek insanlar çok sık görür.

Tekrar eden rüyalar dediğimiz ender rastlanan bu tip rüyalarda, sürekli aynı mekanlar, aynı kişiler olur veya sürekli aynı olay yaşanır. Karma’ya (insan ruhunun pek çok kez bedenlenmesi, yeniden yaşam) inananlar bunun geçmiş yaşamlarıyla ilgili olduğunu savunurlar.

Bazen ise, genelde hepimizin hayli sık gördüğü gibi pek çok farklı şey ve olay görürüz ve bunların bir kısmını uyandığımızda da hatırlarız. Tevrat’ta anlatılana göre, ‘’Firavunun biri rüyasında yedi semiz, yedi cılız ineğin çayırda otladığını ve sonunda cılız ineklerin semiz inekleri yiyip bitirdiğini görmüş. Hz. Yusuf bu rüyanın ülkede yedi yıl bolluk ve yedi yıl kıtlık yaşanacağını anlattığını söylemiş ve bu yorumu gerçekten de doğru çıkmış.’’

İşte bu tip düşler yoruma oldukça açıktır.Sizler için ara ara aktaracağım bazı bilgiler , size ne istediğinizi,kim olduğunuzu, neler yapmak istediğinizi, nelerle karşılaşacağınızı anlatacak ve yol gösterecek güzel bir rehber olacaktır. Kimbilir belki de bu yolla insanın kendini anlamasını kolaylaşabilir

Rüya görmekten asla korkmayın. Emin olun ki uykunuz daima rüyalarınızın bekçiliğini yapacaktır.

Rüyalara ilgi duyanlar burayı takip etmeye devam edin..Çok uzun araştırmalardan sonra bulduklarımı sizlerle paylaşmaya çalışacağım

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..