Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Rüzgar gibi geçti - 1

Rüzgar gibi geçti - 1
 

Academy of Management (Yönetim Akademisi) Kongresi, 'yönetim' alanında dünyada düzenlenen en büyük kongre olma özelliğini taşıyor. Dünyanın Yönetim ve İşletme alanındaki en önemli düşünürleri, profesörleri ve akademisyenleri her yıl bu kongrede buluşuyor. Herkes alanında yaptığı en son araştırmaları bu kongrede akademik kamuoyuyla paylaşıyor. Akademi’nin yaklaşık 10 bin üyesi bulunuyor. Bu üyelerin çoğunluğu kongreleri kaçırmadan takip ediyor, çünkü bu kongreler sayesinde her akademisyen alanındaki en son gelişmeleri, en sıcak konuları öğrenmiş ve takip etmiş oluyor. Biz de Amerika'daki, Kanada'daki, Avrupa'daki pek çok kongreyi gün gün dakika dakika sizler için takip ettik ve aşağıdaki yazı dizisini hazırladık. Bu sütunlarda dünyanın dört bir tarafında Yönetim, İşletme ve Liderlik alanında düzenlenen kongreleri, seminerleri, konferansları, akademik toplantıları takip etme olanağı bulacaksınız. Küresel gündemde Yönetim, İşletme, Liderlik alanlarında en sıcak konular neler ise buraya güncel olarak yansıyacak.

Hawaii'den Atlanta'ya, Stockholm'den Calgary'e küresel ufuk turumuza hoşgeldiniz.

KÜRESEL BİLGİ BOMBARDIMANI

Bu sene Academy of Management Kongresi “Bilgi, Aksiyon ve Toplum Gözlüğü” (Knowledge, Action and Public Concern) temasıyla Atlanta’da yapıldı. Margaret Miztchell boşuna “Gone with the Wind” romanını Atlanta’da kaleme almamış. Kongreyi tek cümlede ifade etmek istesem: Hakikaten rüzgar gibi geçti! Dünyanın her yerinden 7000’den fazla akademisyen Atlanta’ya akın etti. Atlanta Downtown’daki dört büyük plaza oteli kongre için kapatıldı: Hyatt Regency, Atlanta Marquis Marriott, Hilton Atlanta ve Shereton Atlanta. Kongre için bütün Atlanta yeniden düzenlenmiş ve kentin her yerine Akademiye hoşgeldiniz afişleri asılmıştı. Bir hafta süren kongrede yok yoktu. İnanılmaz bir bilgi fırtınası esti. Yönetim alanında geçtiğimiz yıl üretilen ne kadar teori, knowhow, eğitim programı, bilimsel yaklaşım, perspektif, kitap varsa hemen hepsi oturumlarda idi. 4500’den fazla oturum, seminer, konferans, panel, toplantı yapıldı. Sabah 7’de başlayan ve akşam 8’lere kadar süren inanılmaz bir program idi. Şöyle ifade edeyim: Aynı anda 70-80 farklı salonda 70-80 farklı oturum yapılıyordu. Eşimle hangi oturuma gideceğimizi şaşırdık. Aynı anda birden fazla oturuma girip 15’er dakika durup diğerine zap’ladığımı hatırlıyorum. Yine de epey kararsız kaldım ve defalarca çok fazla şeyi kaçırdığımı düşündüm. Aklım ve bir gözüm hep diğer oturumlarda kaldı. Orada sunulan her imkanı ve bilgiyi son damlasına kadar kullanmak, içime çekmek, heybeme toparlamak, depolamak, yoğurmak için içimde karşı konulamaz bir azim ve merak duydum.

OTURUM FORMATLARI

Akademi’de her beğeniye her zevke uygun oturumlar bulabiliyorsunuz. New Orleans’taki Hurricane Katrina’dan Ortadoğu’daki Lübnan İşgali’ne kadar dünya ve Amerika gündemindeki pek çok konu Akademi oturumlarında masaya yatırılıyor, analiz ediliyor ve tartışılıyor.

Beyin fırtınaları (Brainstorming meetings)
Araştırma inkübatörleri (Research Incubators)
Yuvarlak masa toplantıları (Round table sessions)
İnteraktif oturumlar (Interactive sessions)
Paneller (Panels)
Uzman konuk konuşmacı (Keynote planery address)
Konsorsiyumlar (Consortium)
Profesyonel Gelişim Atölyeleri (Professional Development Workshops)
Soru Cevap Oturumları (Question and answer sessions)
Kahvaltılı toplantılar (Continental breakfast meetings)
Akademi Sanat: Fringe Kafe (Academy Arts: Fringe Café Sessions)
Sempozyumlar (Symposiums)
Resepsiyonlar (Receptions)
Şirket ve kurum gezileri (Company visits)
Konferans bildirileri (Conference proceedings)
Görsel sunumlar, sergiler ve filmler (visual presentations, exhibits, films)
Yönetim kurulu toplantıları (Board meetings)
Komite çalışmaları (committee meetings)
E-konferanslar (e-conferences and e-learning)
Görsel sempozyumlar (showcase symposia)
Örnek vaka incelemeleri (Case studies)
Tartışmalar (Discussion sessions)
Öğrenme platformları (Learning platforms)
Bu yazı dizisi bölümler halinde yayınlanmaya devam edecek. Hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 279
: 2488
Kayıt tarihi
: 09.09.06
 
 

Dr. Fahri Karakaş, Londra’da University of East Anglia’da görev yapmaktadır (Norwich Business Sch..