Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Rüzgarda kelimeler...

Rüzgarda kelimeler...
 

Koşa koşa gittiğin bir yolda durup soluklanmak gibidir söylediklerinin üzerine düşünmek. Ve koşarken, ardında ezdiğin kır çiçeklerini farketmek gibidir kurduğun yanlış cümlelerle baş başa kalmak.

İnsan içinin derininde sakladıklarını ortaya döküp saçarken, bilmez kelimelerinin hangi tarafa savrulduğunu, hızını ve ağırlığını. Ve bazen bir taş olup, birinin bir yerlerinde yaralar açtığını.

Bilmek gerek; sen nerede duruyorsun ve o nerede duruyor. Ve senin uzaklığından, kurduğun cümle ona nasıl ulaşıyor. Onun kalkanı hangi cümleleri nasıl biçimlendiriyor kendi içine alırken. Bu yüzdendir ki; o kelimeleri ortalığa döküp saçmadan önce durup düşünmek gerek.

Kolay değildir o kadar, kalbini olduğu gibi ifade edebilmek. Ve kolay değildir o ifade edişin karşı adada ne yaratacağını, hangi fırtınaya yol açacağını kestirebilmek. Bilemezsin ağaçların filizlerini kırar o fırtına ve o ağaçlar kendi baharlarının tam da en ılık gününde eksik kalıverirler. Bir zamanlar yolladığın rüzgarlarla büyüyen çiçekler dökülüverir toprağa da; orada dünyanın en hüzünlü halısını bir ölü gibi seriverirler onun üzerine. Kendi yarattığın rüzgarın sertliğini ayarlayamadığını anlarsın sonra. Kelimelerinin o rüzgar içinde sağa sola çarptığını, esen rüzgarın sertliğinde onların birer taşa dönüşüp kırıp geçirdiğini anlarsın. Durur bakarsın o çiçeksiz ağaçlara, toprağa ve artık orada olmayan bahara...

Şimdi düşünmek vaktidir. Eski ağaçların, verimli yağmurların ve bir de o kelime fırtınalarının özlemiyle düşünmek vaktidir. Derler ki; hayat hata kabul etmez. Kimbilir... Ama toprak ve ağaçlar rüzgarla bir olmayı öğrenebilirler belki. Kırılan dallardan yeni fidanlar büyütmeyi öğrenir toprak mesela. Rüzgar eski ılıklığıyla yeni çiçeklere gebe bırakabilir o küçük fidanları. Hayat bir kez hatanı örtmeyi başarabilir belki. Sen öğrendiğin vakit kelimeleri fırlatan rüzgarların sertliğini ayarlamayı, sen kanıtladığın vakit o rüzgarların kırıp bozmak için değil büyütmek için olduğunu hayat seni affeder.

Peki ya sen kendini?

RESİM: Ricahard Baxter
 
Toplam blog
: 408
: 1090
Kayıt tarihi
: 17.06.06
 
 

Gazetecilik okudum... Ama gazeteciliği sırf yazabilme serüvenine bir adım daha yaklaşabilmek için ok..