Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '17

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sâhi! Basın Özgür Değil mi?

Sâhi! Basın Özgür Değil mi?
 

Muhalif  olan her basın mensubundan duyduğumuz bir söz “basın özgürlüğü engellenemez!”

Son zamanlarda bu konuda muhalefetin ithamlarına iktidar partisi sıklıkla maruz kalmaktadır. Fakat gelin görün ki işin özünde durumun böyle olmadığı, sanılanın aksine basının fazlasıyla özgür olup, bizzat şahısları hedef alarak doğru olmayan ithamlarda bulunulduğu bir gerçekle karşı karşıyayız.

Basın; ülkenin, mevcut siyasi ve ekonomik durumunu, uluslararası gelişmeleri, eğitim ve sosyal alanlarda başta olmak üzere her anlamda ki yaşananları bize aktarmakla görevlidir. Haberciliğin tanımını da tam olarak bu çerçeve de belirtmek gerekirse; ilginç olmalı, önem arz etmeli, özgün olmalı ve yorum yapılmadan tarafsız olmalıdır. Fakat gelin-görün ne yazık ki ülkemiz de ki basında mevcut haber âdâbının ötesinde bir anlayış hâkim. Merkez medya kavramı rafa kaldırılmış, olaylara tarafsız yaklaşmadan, çıkar ve menfaat ilişkileri gözetilerek ve belki de bir takım kirli siyasi oyunlar planlanarak kamuoyuna sunulmaktadır.

Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda doğru ve güvenilir habere ulaşmak ne yazık ki pek de mümkün değil. Sürekli dezenformasyon yapılmakta,  Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, AK Parti Yönetimini, Parlamenterleri, Kamu Kurumlarını, Belediye Başkanlarını hedef alarak, “çamur at, tutmazsa izi kalır” anlayışıyla yapılan haberlerin ardı arkası kesilmemekte, gün geçtikçe de artmaya devam etmektedir.

Demokrasinin varlığından söz edebilmek için basın ve görsel yayın organlarına bakılmalı diyen sözüm ona ‘aydınların’ dönüp birde medya da yazılıp çizilenlere bakıp bakmadıkları konusunda derin şüphelerimin olduğunu da ifade etmek istiyorum. Mevcut siyasal iktidarın, muhalif basını etkisi altına almaya çalıştığını savunanlar bile var.

Muhalif medyanın servis ettiği haberlerde kullandığı görsellerin incelendiğinde yapılan haberin seviyesini görmek de bir o kadar mümkündür. Basın mensubu Yargı karşısına çıkınca da etrafından yükselen “Basın özgürlüğü engellenemez” seslerini duyunca şunu düşünüyorum; SÂHİ! ÖZGÜR OLMAYAN SİZ MİSİNİZ? 

 

 
Toplam blog
: 7
: 154
Kayıt tarihi
: 29.12.14
 
 

Genç bir Anestezist. İstanbul doğumlu. Aslen Erzurum'lu. Cumhurbaşkanı'nın  uzak mesai arkadaşı. ..