Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '18

 
Kategori
Siyaset
 

Saadet Partisi Tamam Dedi mi?

Saadet Partisi Tamam Dedi mi?
 

"Sihirli değeneğim yok ki anında iyileştireyim. Yazmış olduğum ilaçları kullanacak ve süreç içerisinde ameliyat yaraların kapanacak" derler bazı doktorlar hastalarına.

Doktorlarda sihirli değenek bulunmaz ama Erdoğan'da var azizim. Kime dokunduysa bugüne kadar safına çekmeyi başarmış, nereye et attıysa kendi isteği doğrultusunda o iş gerçekleşmiştir.

Erdoğan'ı sevmek veya sevmemek ayrı konudur ama politika konusunda başarılı lider olduğunun altı çizilmelidir.

Erdoğan geçen haftalarda Saadet Partisi Genel başkanıyla ittifak konusunda bir araya gelmişlerdi bilindiği gibi ve SP liderinden olumsuz cevap almıştı.

Dün Erdoğan "Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa da onlara 'Güle güle' demekten başka elimizden bir şey gelmez" der demez Saadet liderinden açıklama geldi ittifakla ilgili üç noktayı vurgulayarak.

Şöyle söylemiş SP lideri; "Biz ittifak konusunda belirlediğimiz bir metot var. 3 noktayı israrla vurguluyorum. Birincisi siyaset üslubu. İkincisi yönetim anlayışı. Bir kişiye yetki vereceksinz ve o denetlenemez olacak. Peki vatandaşın geri kalanını kim kucaklayacak? Onun için mutlaka kuvvetler ayrılığı olmak zorunda. Adaletin tarafı olmaz. Sonra yolsuzluk ve israfla mücadele edilmeli. Sürekli biz açık veriyoruz. Ekonomiyi israf üzerine oturtursanız problemleri çözemezsiniz.

SP liderinin söyledikleri doğru ve güzel. İttifakla ilgili somut bir açıklama yapmazken kapıların kapatmadığını da gösteriyor.

Bu son gelişmeleri ister Erdoğan'ın sihirli değeneği şeklinde düşünelim, ister düşünmeyelim ama ilk ittifak görüşmelerinde anlaştıklarını düşünüyorum. Yani Saadet Partisi ittifak konusunu kabül etmiş, ancak yapılan şeyler sadece strateji olarak değerlendirmekteyim.

Saadet Partisini gündeme getirip öne çıkarmak da Erdoğan'ın farklı stratejilerden biri olduğunu söylemek isterim.

Dedim ya Erdoğan'a siyaset konusunda kimse eline su dökemez.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..