Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '10

 
Kategori
Kitap
 

Saatler Michael Cunnıngham

Saatler Michael Cunnıngham
 

Saatler Michael Cunnıngham’ın Amerika’ nın iki önemli edebiyat – Pulıtzer ve Pen Faulknier – ödüllü romanı. Üç kadının yaşamından kesitler farklı zaman dilimlerinde anlatılıyor. Virginia Woolf 1942 yılında artan akıl hastalığının sancılı bir döneminde ceplerine taş doldurup kendini nehre atar ve intihar eder.

Romanda Virginia Woolf’ un yaşamına ve kitabı Bayan Dalloway’e göndermeler yapılmakta ayrıca kadın ve erkek eşcinselliği duygusal boyutlarıyla da incelenerek anlatılmakta. Kadın dünyasının ruhsal hassasiyetini bir erkekten umulmayacak biçimde anlatan Michael Cunnıngham eşya tasvirlerini öyle bir yapıyor ki siz de odanızda bulunan koltukları canlı zannedebilir onların da bir kişilikleri olduğunu düşünebilirsiniz. Bu yorumlar anlatımlar ve detaylar o kadar güzel ki romanın her bir cümlesini tekrar tekrar okumaktan zevk alıyorsunuz.

Romanda roman kahramanlarının yaşamlarına giriyor onlarla birlikte dolaşıyor arkalarında ya da omuzlarının üstünde üçüncü bir göz gibi bir geziye çıkıyorsunuz. Çünkü anlatım çok canlı ve detaycı. Sanırım bu nedenle Saatler romanı 2003 yılında filme alınmış ve Merly Streep ve Nicole Kidman oynamış. Film Altın Küre ve Oskar en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmış. Yazar Mıchael Cunnıngham Amerikalı ve Colombia Üniversitesinde öğretim görevlisi. çeviri iyi.

 
Toplam blog
: 36
: 1773
Kayıt tarihi
: 22.02.10
 
 

Küçük notlar ve kısa paylaşımlar; yazacaklarım yaşadıklarım olacak. Sinema tiyatro ve kitaplar va..