Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Saatlerinizi 08.00'a Ayarlayın!

Saatlerinizi 08.00'a Ayarlayın!
 

Kapak tasarımı: Tarkan İkizler


Bir insanı tanımanın birçok yolu var elbette… Peki ya insan kendini nasıl tanır, nasıl girer kendi gizlerinin dehlizine? Kafanıza birinin silah dayadığını düşünün ve en dipteki sırlarınızı bile yüzeye çıkarmak istediğini! Sizi avucunun arasında buruşturup, bir kenara fırlattığını düşünün…Ürpertici! Kim kendine bile itiraf edemediği sırlarını böyle dillendirmek ister ki? Peki, şimdi, tabancayı tutanın kendin olduğunu farz et. Tetiği çekmeden, kendini kandırdığın tüm yalanlarını itiraf etmen gerektiğini fark et… Ne çoklar değil mi, ne çok yalan ve sır saklamışsın içinde…Ya bu hatırlamak için son şansınsa ve köprüden önceki son çıkışı kaçırmak üzereysen, namlunun ucundaysan… 

İtiraf etmeyi dene. 

O yalanlar, ağzından çıktığında nasıl bir gerçeğe dönüşmüş ve seni esir almışsa; şimdi de öyle olacak. O zaman, durma, çek tetiği… Bazen ölüm bile bir sırrı itiraf etmekten daha iyidir! 

Rus ruleti oynayarak birbirlerini tanımaya çalışan bu insanlar aslında kimi tanıyacaklar… Tanımak istedikleri masadaki diğer kişiler mi yoksa kendileri mi?… 

Ya siz, kısa sürede kendinizi birine tanıtabilir misiniz… Macera başlıyor. 

“Alper Kaya’nın edebi yolculuğu nerelere dek ulaşacak, şu anda kestiremiyorum. Ama içimden bir ses, Alfred Hitchcock’un ruhunun onda hayat bulduğunu fısıldıyor. 08.00‘daki kurgusal yapı ve karakterlerin taşıdığı gizemin çözülmesinde kullandığı üslup bunun en önemli göstergesi.”
Aşkın Güngör 

“Alper Kaya iyi bir eleştirmen olduğu kadar başarılı bir yazar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Geçmişleri sırlarla dolu gerçekçi karakterler, iliklerinize kadar hissedebileceğiniz detaylı betimlemeler ve oldukça enteresan bir hikaye.”
M. İhsan Tatari 

not: Haftaya, Postiga Yayınları'ndan çıkacak olan 08.00 ile ilgili olarak, güncel gelişmeleri takip etmek için www.0800roman.com adresini kullanabilirsiniz! 

 
Toplam blog
: 17
: 422
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

ReputeUs'da metin yazarı. Sol Gazetesi ve Fotospor'da köşe yazıyor. "08:00" isimli bir romanı var..