Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sabah'ın TNT ayıbı!

Sabah'ın TNT ayıbı!
 

İşte haksız rekabetin belgesi


Sabah gazetesinin ‘TNT’ ayıbı

Pazartesi günü TNT kanalı ‘Zor Ölüm’ serisinin ilk filmini yayımladı. Ve ağustos ayı boyunca da serinin iki devam filmini daha gösterime sokacak. Ancak grup medyalardaki rekabet o kadar rezil ve ince hesaplar üzerine kurulmaya başladı ki ipin ucu kaçtı.

Sabah gazetesinin pazartesi günü Günaydın ekinde televizyon sayfasını hazırlayanlar, TNT izleyicilerini öyle bir oyuna getirdi ki, eğer Sabah gazetesinden televizyon sayfalarını izliyorsanız TNT kanalına kızıyorsunuz. Yok eğer başka bir gazeteden TV kanallarını okuyorsanız TNT kanalına kızmıyorsunuz bile.

Olay esasında çok basit. Günaydın gazetesinin editörleri TNT kanalında pazartesi akşamı yayımlanacak olan ‘Zor Ölüm’ filminin tanıtım fotoğrafını ‘Zor Ölüm 4’ filminden aldılar. Yani serinin en son çıkan filminden bir kareyi alıp, filmin ilk filmi gibi gösterdiler. Eğer az çok film izleyen bir insansanız o gün TNT’de verilen filmin serinin son filmi ‘Zor Ölüm 4’ olacağını sanırsınız.

Neden bu kadar emin olduğuma gelince… Editör bıkmamış ve üşenmemiş filmin tanıtımını öyle bir yazmış ki okuyan kişi eski film (Serinin ilk filmi) olduğunu anlamasın. Böylece o saatte ekran karşısına serinin son filmini izlemek için geçen vatandaş ilk filmi görünce hayal kırıklığına uğradı. Ve bilin bakalım kime kızdı? Tabii ki TNT kanalına çünkü kanal yalan söyledi. Bunu yapan kim Sabah gazetesi. Neden bunu yapıyor? Rekabet.

Pazartesi günkü Günaydın ekindeki ‘Günün filmleri’ni incelerseniz, tanıtılan diğer üç filmin konusunun yazıldığını ama ‘Zor Ölüm’ filminin konusunun bile bile yazılmadığını görürsünüz. Hatta filmin tanıtım başlığı ‘4 dalda Oskar odayı oldu’ yazılmış. Yani '4' size serinin son filmini çağrıştıracak. Bu kadarına da pes yani. Çok yazık çok.

Rakip kanal diye bu kadarda yapılmaz be kardeşim…

 
Toplam blog
: 27
: 890
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

İletişim fakültesi mezunuyum. Medya sektöründe çalışmaktayım. Yazı yazmayı seviyorum ..