Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sabah sabah bu kadar benden..

Sabah sabah bu kadar benden..
 

Nato ülkesi olarak bizim de katılmış olduğumuz yaklaşık yetmiş yıl önce yaşanmış olan Kore savaşına bugün ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanmakta olan savaşa dair karşılıklı söz duelloları bana bir şeyi hatırlatmaya yönlendiriyor.

Bugün Kuzey Kore'nin ABD'ye baş kaldırması küçümsenecek bir durum değildir. Savaş çıksın veya çıkmasın (tabiki çıkmasını istemeyiz ve de çıkacağına da ihtimal vermemekteyiz zira soğuk savaş dönemleri Sovyetlerin dağılmasıyla son bulmuştur) Kuzey Kore'nin bu denli kendini güçlü hissetmesinin altında Kore savaşı sırasında ABD'nin tutumu yer aldığını düşünüyorum.

Her ne kadar Güney Kore ve Kuzey Kore arasında çıkan savaş gibi görünse de tüm savaşlarda olduğu gibi perde arkasında Amerika'nın bulunduğunu görememek için görme özürlü olmak gerekir diye düşünüyorum.

"Hiç kimse yaşattığını yaşamadan ölmeyecek!" sözü doğrulanmaya mı başlıyor yoksa?, demeden geçemiyor insan.

Evrenin oluşumuyla birlikte dünyanın 23,5 derece eğik olmasından kaynaklı yer yüzünün öyle bir enerjiye sahip olduğuna inanıyorum ki bu söze hak vermemek haksızlık olur.

Sizler de adımınızı buna göre atınız!

"Yaptıklarım bana kar kalır" diye düşünmeyiniz!

Adil ve adaletli olunuz!

Merhametli olunuz!

İnsan olun insan! öncelikle..

"Olun" demekle olunmuyor elbette. Beynini örümcek ağlarıyla örmeye çalışırsan olamazsın! Mantık ile duyguyu aynı anda paralel yürütmesini öğrenebilirsen ancak belki düzelebilirsin, tabi yaşın ilerlemediyse. 

Otuz'ları geçtiyse yaşın, veleddalin amin!

"Ağaç yaş iken eğilir" misali bu yaşlara kadar kendini yeniledin yeniledin, değiştirdin değiştirdin. Değiştiremediysen Babaeski'ye doğru yolun açık olur!

Sabah sabah bu kadar benden.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..