Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '06

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sabahları kendini iyi hissetmek

Sabahları kendini iyi hissetmek
 

Bazıları uyandığında güne gülerek başlar(ben:)-ki bu bir çok kişi için sinir bozucudur, bazılarıda Zombi gibi. Zombi gibi kalkanlar sabahın ilk saatlerinde kendilerine yaklaşılmaması konusunda çevrelerini uyarırlar. Eğer uyarmamışlarsa ters davranarak bunu gösterirler. Bunun neden olduğunu hiç düşündünüz mü?

Bir arkadaşım “Bir insanın gerçekten güzel olduğunu nasıl anlarsın?” soruma şöyle yanıt vermişti: “Sabah uyandığında sana hala güzel geliyorsa işte o gerçek güzeldir. Çünkü sabah uyanan birinde ne maske vardır nede kendini bir şeye hazırlamıştır. Gerçek ve doğal olan odur. Birini uyandığında hala beğeniyorsan işte o kişi gerçekten senin için en güzelidir” demişti.

Gerçekten güzel bir betimlemeydi ama benim bugün burada bahsedeceğim biraz daha farklı. Aslında sabahki asık yüz yada kendine gelememenin sebebi kan ve oksijen dolaşımınızdaki değişimden kaynaklanıyor. Birkaç esneme ve kas germe egzersizi ile sabahları kendinizi daha iyi hissetmeniz mümkün.

Önce öne doğru eğilerek ayak parmaklarınıza dizilerinizi bükmeden değmeye çalışın ve bu şekilde 10 saniye kalın. Sadece gerginlik hissetmelisiniz acı değil.

Şimdi kollarınızla sanki bir ağaçtan meyva topluyormuş gibi en yükseğe uzanın, parmak uçlarınızda yükselin ve bu şekildede 10 saniye kalın.

Omuzlarınızı, kollarınızı, boynunuzu, ayak bileklerinizi, el bileklerinizi hareket ettirin, esnetin.

Eğer yapabiliyorsanız birkaç adet şınav ve mekik hareketi yapın.

Tüm bu yaptıklarınız kan dolaşımını düzenlemek için gerekli.

Ayak bileklerinizi tutarak bacak kaslarınızı esnetin, ayaklarınızı olabildiğince açın, bir bacağınıza yüklenirken diğerini esnetin. Aynısını diğer bacağınız ilede yapın. Bacaklarınızın arkasında hafif bir gerilme hissedeceksiniz.

Siz bu hareketlerle kan pompaladığınızda susuzluk ve açlık hissedeceksiniz. Normalde uyanır uyanmaz insanın canının yemek istememesi bundandır. Dolaşımı harekete geçirdiğinizde açlık hissi gelecektir.

İyi bir kahvaltı güne iyi başlamanın anahtarıdır: Meyve, yumurta, yoğurt, peynir tercih edin. Ağır şeyler yemekten kaçının.

Sabahları mutlaka 2 bardak su için. Zaten tüm gün içerisinde 1,5 – 2 litre su içmeniz gerektiğini biliyorsunuz, tekrar etmeye gerek yok.

Birde geceleride en az 6 saat uyumaya gayret ederseniz oldukça sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..