Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

14 Mart '21

 
Kategori
İnançlar
 

Şaban Ayına Ulaştık

Elhamdülillah Mübarek Üç Aylarımızdan Şaban Ayına Bugün itibariyle Girmiş Bulunuyoruz. (Allah Celle Celaluhu) Ramazan Ayına da Ulaşmamızı Nasip Etsin İnşaAllah.
 
Şaban Ayımız Mübarek Olsun. Çokça Salavat Getirelim. Peygamberimize Uymaya Gayret Edelim İnşaAllah...
 
Resulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem)buyurdu ki: “Ben âlemlere rahmet olarak gönderildim...Şaban benim ayımdır. Şaban’a bu ismin verilmesi kendisinde Ramazan’a ait bir çok hayır bulunup yayıldığındandır. Ramazan ise günahları yaktığından bu ismi almıştır. Şaban günahları temizleyendir” 
 
Allâhumme salli Alâ seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem)
 
Bu Ayın Çok Önemi Var Değerlendirenlerden Olalım İnşaAllah. "Anam Babam Sana Feda Olsun Demenin Adı," Salavat Getirmektir... Sıkça Salavat Getirelim İnşaAllah...
 
Sözlükte “dağılmak, gruplara ayrılmak” anlamındaki şa‘b kökünden türeyen şa‘bân; 'Şaban' Hicri takvime göre yılın sekizinci ayı. İslam'a göre Recep ve Ramazan ile birlikte mübarek 3 aylardan biridir. Recep aından sonra gelen 2'nci mübarek aydır.
 
 
 Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), “Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.” diyor. Elhamdülillah...
 
PEYABER EFEDİMİZ HAZRETİ MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEMDEN KIRK HADİS
 
RABBİM ÖĞRENİP HAYATIMIZA GEÇİRMEYİ O İKİ CİHAN SERVERİNİN GÖLGESİ ALTINDA OLMAYI CÜMLEMİZE NASİP ETSİN (Âmin)
 

1- Kim benim sünnetimi diriltirse (ihya eder ve yaşamında tatbik ederse) beni sevmiş olur. Beni seven de benimle beraber Cennettedir.

2- Bana itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Bana isyan eden Allah’a isyan etmiş olur.

3- Sizden birinizin, arzusu benim getirdiğim (Kur'an'a Şeriat)e uymadıkça kamil imanla iman etmiş olamaz.

4- Nefsim kudretinin elinde olan Allah’a yemin ederim ki, ben kendisine babasından ve çocuğundan daha sevgili oluncaya kadar sizden biriniz kâmil imanla iman etmiş olmaz.

5- Gerçek Müslüman, Müslümanların elinden ve dilinden geven içinde olduğu kimsedir. Gerçek muhacir ise Allah’ın yasaklarını terk eden kimsedir.

6- Bildiği ile amel eden kişiye Allah bilmediği ilimlerin bilgisine varis kılar.

7- Kardeşini bir günahından dolayı ayıplayan kişi, günahı islemedikçe ölmez.

8- İslam’ın düğmeleri düğme düğme çözülecek (Şeriatın emirleri tek tek terkedilecek). Her düğme çözüldükçe insanlar onu takip eden düğmeyi çözmeye teşebbüs edecekler. Bu çözülen düğmelerin ilki idari konular, sonuncusu da namazdır.

9- Sizden kim (Şeriata uymayan) bir kötü iş görürse onu eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin. Bu sonuncusu ise imanın en zayıf mertebesidir.

10- Cihad, kıyamet gününe kadar geçerli bir emirdir.

11- Kim gaza yapmadan ve içinde gaza yapma isteğini konuşturmadan ölürse, münafıklıktan bir çeşit üzere ölür.

12-) Cihadin en faziletlisi zalim sultan katında hakkı söylemektir.

13-) Rabbini gazablandıracak bir meselede sultani hoşnut eden(etmeye çalışan) Allah’ın dininden çıkmış olur.

14-) Cennet (nefse ağır geldiği için) hoşlanılmayan şeylerle, cehennemde şehvete hitap eden şeylerle kuşatılmıştır.

15-) İslam’ın dışında bir millet üzerine yemin eden, söylediği gibidir. (Onlardandır)

16-) Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek buğzettigine de Allah için buğzetmektir.

17-) Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o onlardandır.

18-) Münafığın alameti üçtür: Konuştuğunda yalan söyler, vaat verdiğinde yerine getirmez, emanet olunduğunda hainlik eder.

19-) Kişi din kardeşine kafirlik isnad ederse, bu isnad ikisinden birine döner.

20-) Kim bir hayırlı işi yapmaya yönelirse, onu yapan kadar mükâfat alır.

21-) Arzusu ve hedefi Allah’tan başka şey olarak sabahlayan Allah’ın (kulların) dan değildir. Müslümanların dertleriyle dertlenmeyen de onlardan değildir.

22-) Rabb olarak Allah’a, din olarak İslam’a, peygamber olarak Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) den razı olan kişi imanın tadını tatmış demektir.

23-) İslam cemaatinden bir karış da olsa ayrılan, boynundan İslam bağını çözmüş demektir.

24-) İş ehil olmayana verildiğinde kıyameti bekle.

25-) Akıllı kişi nefsine hâkim olup ölümden sonrası için iş yapandır. Aciz(akılsız) kişi ise nefsini arzularına tabi kılıp sonrada Allah’a karşı Temennide bulunandır.

26-) Emirleriniz hayırlılarınız, zenginleriniz hoşgörülüleriniz, işleriniz aranızda danışmayla olduğunda yerin üstü sizin için yerin altından daha hayırlıdır. Ama emirleriniz şerlileriniz, zenginleriniz cimrileriniz, işleriniz kadınlarınızın elinde olduğunda yerin altı sizin için yerin üstünden daha hayırlıdır.

27-) Kendimden sonra erkekler için kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım.

28-) Sözlerin en doğrusu Allah’ın kitabıdır. Hayat tarzlarının en güzeli Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) in hayat tarzıdır. İşlerin en şerlileri sonradan uyduranlardır. Her sonradan uydurulan şey bidattir. Her bid'at sapıklıktır ve her sapıklık ta Cehennem ‘dedir.

29-) Fitne döneminde ibadete sarılmak, bana hicret etmek gibidir.

30-) Ümmetimden birtakım kimseler, ismini değiştirerek şarabı (alkollü içecekleri) içecekler. Bu esnada başkaları ucunda (yanlarında) çalgılar çalınacak ve şarkıcı kadınlar olacak. İşte onun için Allah onları yere batıracak ve aralarından bazılarının sekli maymuna ve domuza çevrilecek.

31-) Şüphesiz ki benden sonra ümmetimden Kur'an-i Kerim'i okuyan bir kısım insanlar olacak. Fakat onların okuduğu boğazlarını geçmeyecek. Onlar tıpkı okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkacaklar, sonra da tekrar ona dönmeyecekler. O kimseler, insanların ve hayvanların en şerlileri (kötüleri)dir.

32-) Kalbinden tam bir sadakatle Allah 'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed 'in de Allah’ın resulü olduğuna şehadet eden bir kimseyi Allah, cehennem ateşine haram kılar.

33-) Kim itaatten bir el kadar ayrılırsa, kıyamet gününde Allah’ın huzuruna lehinde hiçbir delili olmadığı halde kavuşur. Kim de boynunda (halifeye) beyan olmadığı halde ölürse cahiliye ölümüyle ölmüş olur.

34-) Ya öğrenen ya öğreten ya dinleyen ya da seven ol! Bunların dışında bir besincisi olma; helak olursun. Besincisi ise, ilme ve ilim ehline buğzetmendir.

35-) Allah kadın kıyafetini giyen erkeğe ve erkek kılığına giren kadına lanet etsin.

36-) Allah’a isyan olan bir hususta kimseye hiçbir itaat yoktur. İtaat ancak marufta (şer’i ölçüler içerisinde)dir.

37-) Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık için savaşan bizden değildir. Irkçılık üzere ölen de bizden (Müslümanlardan) değildir.

38-) Kişi arkadaşının dini üzeredir. O halde sizden birisi kiminle arkadaşlık yaptığına dikkat etsin. Kişi sevdiği ile beraber (haşrolunacaktır) dir.

39-) Ümmetim dinar ve dirhemi (parayı, maddi varlıkları) yücelttiği zaman onlardan İslam’ın heybeti kaldırılır. İyilikle emretmeyi terk ettikleri zaman da vahyin bereketinden mahrum kılınırlar.

40-) İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, onlar arasında dini konusunda(yapılan saldırılara) sabırla karşı koyan, kor parçasını avuçlayan gibi olur.

Ayfer AYTAÇ

www.ayferaytac.com

 

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..