Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Çanakkale Şehitliği’nde OML’liler

Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Çanakkale Şehitliği’nde OML’liler
 

Musa'nın objektifinden Gökhan Kutoğlu


Tarih 14 Mayıs 2009 Perşembe saat 21:00 suları.Okulumuzun önü kalabalık.Öğrenciler, veliler, öğretmen arkadaşlarımız bizleri uğurlamak üzere gelmişler.Otobüste yerimizi aldık.Gözlerde heyecan sevinç…Derken hareket ediyoruz.İlk birkaç saat rehberimiz Şule Hanımın güzel sesi ve birkaç öğrencimizin az güzel sesi ile eğlence ve şamata ile geçiyor.Şükrü Öğretmen ve ben uyumak istiyoruz ama kafile başkanımız Musa Öğretmen ve elindeki fotoğraf makinesi oldukça pek mümkün görünmüyor J (Bu direniş saat 6 ya kadar sürebildi.)

Sabah 8 gibi Sabancı Üniversitesine vardık.Okulun arazisinin genişliği,doğasının güzelliği ve otoparkındaki arabalarJ hepimizi etkiliyor.Güzel bir kahvaltıdan sonra üniversitenin tanıtımına geçtik.Üniversitedeki danışmanımız okulun genel yapısından, okul koşullarından ve okul sonrası hizmetlerden bahsetti ve okulun birimlerini gezdik.Bilgi merkezi bizi en çok etkileyen yer oldu.Teknoloji destekli bilgi merkezinde her türlü bilgiye ulaşmak mümkün.Ayrıca bir de 7/24 çalışma ve okuma bölümü mevcut.

Öğleye doğru İstanbul Avrupa Yakası’na doğru keyifli bir yolculuk yaşadık.Boğazın nefis manzarası, ihtişamlı, tarihi binaları İstanbul’un değerini bir kez daha anlamamızı sağlıyor.

Saat 12:30 gibi tarihi Sultan Ahmet Meydanı’ndayız.Etraf yerli ve yabancı turistlerle dolu.İstanbul’da bize katılan yerel rehberimiz bölge hakkında bilgiler bilgiler veriyor.Alman Çeşmesi’nin üç parça halinde Almanya’dan getirilip monte edilmesini çok orijinal buluyoruz.Altı minareli Sultan Ahmet Cami’si ve Ayasofya karşılıklı ihtişam yarışına girmişler.Gezi çok güzel ama artık acıkmaya başladık.Yemek konusunda bütün misafirlerimizin özgürce istediklerini yemelerine imkan sağlayan kafile başkanımız Musa Özcan Öğretmenimize teşekkür ediyoruz. İlknur Ertan, Nezihe Kent, Sevim Kural öğretmenlerimiz ve birkaç öğrencimiz Tarihi Sultan Ahmet köftesinin tadına doyamadıklarını ifade ettiler.

Artık karnımız tok, enerjimiz yerinde.Bölgede kısa bir yürüyüş yapıyor ve Miniatürk’e doğru yola çıkıyoruz.Altın Boynuz (Haliç) manzaralı yolculuğun ardından Miniatürk’e vardık.

Miniatürk gezimizde güneş de bütün varlığıyla buradayım diyor.Türk tarihindeki önemli mimari eserlerin özel bir teknikle küçültülerek birebir kopyalarını yapmışlar.Girişte bizlere verilen manyetik kartlarlı eserin önündeki cihazlara okutarak o eserlerle ilgili bilgiler ediniyoruz.Gezinin sonunda malum öğretmenlerimiz masaj koltuklarında yorgunluk atıyor.:)

Artık akşam konaklayacağımız Yeditepe Üniversitesi’ne gitme vakti. Kayışdağı’ndaki kampuse varıyor ve odalarımıza yerleşiyoruz.Selçuklu mimarisinin özelliklerinin görüldüğü üniversitede öğrenci ve misafirlerin rahatı için her şey düşünülmüş.24 saate yakın hizmet veren kantinde menü oldukça iştah kabartıcı.Playstation 3 ,dart,bilardo,langırt da öyle…

O akşam şanslıyız çünkü üniversitede bahar festivali etkinlikleri var.Teoman ,Kenan Doğulu…vs sanatçıların konseri sabaha karşı 4:00 e kadar sürmüş.

Gece uzun, öğrenciler dinç, öğretmenler yorgun J

Sabah erkenden kalıyoruz.Kahvaltı edip üniversitenin tanıtım seminerine katılıyoruz.On yedi bin öğrenci kapasiteli üniversite eğitim olanakları ile en önemli üniversitelerimiz arasında sayılıyor.

Artık Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıktık.Rehberimiz Şule Hanım’ın güzel sesinden ve Kamil’in normal sesinden şarkılar dinliyor ve Kamil’e resim yapmasını öneriyoruz.:)

Eceabad’a vardığımızda epey acıktık.Turumuzun verdiği öğleden sonra, akşamüstü yemeğinden sonra yerel rehberimizi de alarak Çanakkale turumuza başladık.

Bir milletin kaderini değiştiren Çanakkale Savaşlarının içinde buluyoruz kendimizi.Yahya Çavuş Anıtı, Şehitler Abidesi, Alçıtepe, Anzak Koyu, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği, Kilitbahir, Seyit Onbaşı Anıtlarıyla hislendik.Şehitliklerdeki Samsunlu şehitlerimizi gördükçe duygularımız coşuyor,dua ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Müthiş boğaz manzarası, yemyeşil doğası ve tarihi önemi ile Çanakkale akıllarımıza kazınıyor.

Feribotla Çanakkale’ye geçiyoruz.Bu arada feribotta kolbastı oynamadık demiyoruz.:)

Geceyi Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin dinlenme tesisinde konaklıyoruz.Güzel bir yemekten sonra Şükrü Öğretmen Hadise’yi izlemeye biz de kumsala sohbete iniyoruz.

Gece uzun, öğrenciler dinç, öğretmenler yorgun…J

Ertesi sabah meşhur Truva Atı’nı görüyor, Aynalı Çarşı’yı geziyoruz.Tabi 18 Mart Üniversitesi’nden tanıtım aldıktan sonra.Özellikle 2004 yılından itibaren yatırımlarını artırmış olan üniversite yine boğaz manzarasıyla bizleri kendine çekiyor.

Gezimizin son günü Osmanlı Devletine başkentlik yapmış tarihi Bursa şehri’ne doğru yola çıkıyoruz.

Yol uzun, öğrenciler yorgun, öğretmenler dinç…)

Bursa’da ünlü İskender Kebabı yiyoruz.Ulu Cami’yi geziyoruz.

Saat 20:00 artık Samsun’dönmeliyiz.

Yol uzun, öğrenciler yorgun, öğretmenler bomba gibi…J

18 Mayıs Pazartesi yer Samsun…

Samsun güzel, öğrenciler mutlu,öğretmenler yorgun ve mutlu…J
Gökhan KURTOĞLU
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..