Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Sabır imtihandır

Sabır imtihandır
 

Demiş ki Mevlana: ‘‘Bu dünyada neyi çok istersen, o senin imtihanındır.’’ Hiç düşündünüz mü peki, neyi çok istediniz bu hayatta? Neye tutkuyla bağlandınız, ne için büyük hayaller kurdunuz? Hangi heves gece gündüz o duayı ezberletti size? Hangi rüya umudunuzu ilkbaharda açan yeşillikler gibi diri tuttu?

Düşündünüz mü?

Düşünürken zamanın birkaç saniye durduğu anda, gözünüzün önünde beliren, ismi altyazı gibi önünüzden geçen o büyük dileğiniz gerçek oldu mu?

Cevabınız evet mi?

Peki, ne kadar kolay oldu sizin için? Hangi denizleri aştınız? Yalın ayak hangi çöllerin kızgın kumlarımda yürüdünüz? Nasıl sabrettiniz? Kimler yanınızda oldu bu yolda?  

Büyük bir öyküdür aslında arzularına kavuşanların anlattıkları. Bazen kelime bulamazlar, çünkü en iyi onlar bilir neler yaşadıklarını. Bu hikâyeleri dinlemek, en çok satan kitapları okumaktan daha keyiflidir benim için.

Ya cevabınız hayırsa?

‘‘Evet’’ cevabı verenler anlar, ‘‘Hayır’’ diyenlerin halinden. Ağırdır beklemek çünkü. Hangi yarının size hayalini kurduğunuz şeyi getireceğini bilemezsiniz. Bazen ‘‘Olmayacak’’ diye vazgeçmek üzereyken , ‘‘Ya olursa’’ ümidi alıkoyar sizi bundan. Yine başa sararsınız… Defalarca hem de…

Şeyh Edebali der ki: ‘‘Sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz.’’ Çok değerli bir nasihattir bu bekleyen için. Çünkü zamanı değildir. Olgunlaşması gereken durumlar vardır bilmediğiniz, yani yaşanması gereken. Tomurcuk halinde gerçekleşen bir hayalin kıymeti olabilir mi o kadar? Sabır önemli, ettiğiniz duaya sadakatiniz de öyle…

İstediğine kavuşan şükretmeye, kavuşamayan da sabretmeye devam etmeli bu yolda.

Sabır kolay değildir, bazı şeylerin insanın içinde UKDE olarak kalması ağır bir yüktür. Bunu da taşıyan bilir.

 
Toplam blog
: 70
: 689
Kayıt tarihi
: 08.10.14
 
 

YTÜ, Kimya Yüksek Mühendisi... Kağıtlar yetmiyor yazmaya... "Daha bitmedi! ..