Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '13

 
Kategori
Deneme
 

Sabır merdiveni

Sabır merdiveni
 

Her yolculukta bir güzellik gizlidir..


Aslında buraya ne yazacağım hakkında pek bir fikrim yoktu. Ama şu bir gerçek ki herkesin sabrettiği şeyler var. Sevdiğini beklerken sabreder, yeni bir araba almak istiyordur para biriktirirken sabırlıdır, maaşını alacağı günü bekler sabreder veya yemeğin hazır olmasını beklerken sabreder..

Hayatımızın her anında aslında bir şeyler için sabrederiz. Bu sabır bazen bize ağır bedeller ödetir, üzerimizde yük oluşturur... O yükler bizim ısrarlarımızdır. Israr ederiz sabrımızın sonuna ulaşmak için..

 Sabretmek aslında bir merdivene benzer  merdivenler ne kadar yüksekse sabır derecemizde o kadardır. Merdivenler çıkılıp amaca ulaşılacağı zaman işte o zaman başlar bütün sıkıntılar. an gelir vazgeçersin bir basamak inersin sonra düşünürsün; ''Sabretmeyip ne yapacaksın?'' Vazgeçmenin sonra ki yolu ya intihardır yada başka bir şekilde mutlu olmaya çalışmaktır öyle değil mi?

Boğulursun zaman zaman, yapamayacağını düşünürsün, merdiven basamakları fazlalaşır gözünde.. Sonra vazgeçersin bir basamak inersin. Sonra yine aynı soru ''Sabretmeyip ne yapacaksın?''

Anlatamazsın derdini kimseye, bu senin sabır merdivenin o olmazsa sende olmazsın..

Bir gün bakarsın birer ikişer çıktığın sabır merdiveninden ikişer üçer tekrar inersin. İçinde ki çıkmazdan, zihninde ki düşüncelerden kurtulamazsın inişler çıkışlar olur. Bitmeyecek mi bu merdiven? Sonu yok mu? Ne kadar daha bu süreci yaşayacağım? 

Bitmeyecek, sonu da yok, Süresi de yok.. Hayat bu, amacına büyük mücadelelerle  ulaşırsın.. Sonra yeni hevesler yeni sabırlar gelir. Bitmez bu sabır merdiveni insanoğlu ister. Hep ister sonu yoktur...

Bu merdivenleri çıkarken birer birer önemli olan güçlü olmaktır. bir basamak aşağısını uçurum varsaymaktır. İstediğin şeyi çok sevmek çok istemektir.. Belki dinlenmektir ufak ufak ama tekrar yola koyulmaktır. Sabır merdivenini çıkarken insan, olumsuz düşüncelerden arındırmalıdır kendini..

İstediğimiz her şey elbet bir gün olacaktır.. Ne zaman olacağı da sabır merdiveni ve sen de saklıdır..

MERDİVENLERİ KEYİFLE ÇIKMANIZ DİLEKLERİMLE ...

 

 
Toplam blog
: 15
: 137
Kayıt tarihi
: 11.04.12
 
 

Anasınıfı Öğretmeniyim ve çocuk kitapları yazarıyım.  Gezmeyi, eğlenmeyi, fotoğraf çekmeyi, sohbe..