Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sabırla, "sabır taşı" çatlar mı?

Sabırla, "sabır taşı" çatlar mı?
 

Yeni nesil, iş başında şimdi.


Aileler köklü olunca,  sahip oldukları işletmeleri de köklü oluyor. 1933’ den beri Demirkol ailesi Bartın ve Çevresini tatlandırmakla meşgul. Bununla dördüncü kuşağa girilmiş vaziyette. Burhan Demirkol, Bartın’ın eşrafından oluyor aynı zamanda.

İlk işe şöyle başlamışlar. Burhan Beyin ebeveyni, köylere helva verip, karşılığında yumurta ve buğday alırlarmış. Ürün yelpazesi genişledikçe, keten helvaları, akide imal edilmeğe başlamış.

Dört kuşaktır helvacılık yapan aile 3500 metre karelik alanda, modern makinelerle üretim yapıyor. Şehrin 10 Km. dışında.

Ailenin parolası şu: “Yenilikçilik, ustalık, teknoloji, kalite ve taze lezzet” Dört kuşak geçmiş aradan. Aile boyu hala daha şekercilik yapıyorlar. Şan vermişler etrafa bu yüzden. Olmuş adları “Şanver”

Sabırla koruk, helva olur misali. Demek ki sabretmesini bilmek gerek. Ki, her işte olduğu gibi.

Sabretmesini bilen kişi, olmayacak gibi görünen işlerde bile, başarılı olur. Burada geçer akçe, sabırlı olmak. Her işte olduğu gibi.

“Sabredilirse, ekşi koruk, tatlı üzümden olur. Üzüm suyundan pekmez yapılır. Ondan da helva. İpek böceği dut yaprağı yiye yiye büyür. Sonra ipek salgılar. Bununla atlas dokunur”. Yeni yönetimin başı Burhan Demirkol, böyle diyor.

Velhasıl. Sabırla sabır taşını bile çatlatırsanız, işte, önünüz hep açık kalır. Başarının da sırrı burada galiba.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..