Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sabotaj

Sabotaj
 

Uzun süreden beri devam eden bir tartışma ülkemizde gündemi meşgul etmeye yetti. Bir grup aydının başlatmış olduğu “Ermenilerden Özür Diliyorum” ve ona karşı emekli büyükelçilerin çoğunluğunu oluşturduğu “Hayır Özür Dilemiyorum” kampanyalarından bahsediyorum.

Acaba her iki tarafta sahneye konan oyunun istemeden de olsa bir parçası olduklarının farkındalar mı?

Anlaşılan hayır.

En azından şimdilik öyle görünüyor.

Bahsettiğim oyuna gelince.

Hepimizin malumudur ki bir süreden beri Türkiye ve Ermenistan münasebetlerinde müspet bir gidiş var.

Aynı zamanda buna Azerbaycan-Ermenistan münasebetlerini eklemek mümkün. Azeri ve Ermeni yetkililer gerek Türk ve gerekse Rus Dışişleri Yetkilileri nezdinde bir araya geldiler.

Belli bir oluşum için adım atmak hususunda önemli mertebeler kaydettiler.

Buna Kasım veya Aralık ayı içinde Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu kapsamında bir araya gelen Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Rusya ve Gürcistan gibi ilgili ülkelerin yaptıkları toplantıyı örnek olarak ekleyebiliriz.

Fakat ne ilginçtir ki; bu toplantıdan bir süre sonra söz konusu özür tartışmaları talihsiz bir şekilde gündeme geliyor.

Bir oluşumun iki üye ülkesini birbirine düşürecek cinsten olan bu tartışmalar ne yazık ki meydana gelebilecek oluşumu dinamitlemek suretiyle sabotaja maruz bırakıyor. Hadiselere söz konusu zaviyeden bakarsak ne kadar tehlikeli bir teşebbüse alet olunduğunu görebiliriz.

Bu açıdan düşünecek olursak söz konusu tartışmaları nihayete erdirmek gerek ülkemiz gerek Ermenistan ve gerekse aynı kökenli Türk yurttaşlarının menfaati icabıdır.

Bir ilginç anekdotu daha sizinle paylaşmak istiyorum. Amerikalı Medya Patronu Rupert Murdoch’un beyanıyla ve söz konusu ülkede yayınlanan İstihbarat Raporu’nda Çin, Hindistan, Türkiye, Endonezya ve İran gibi ülkeleri istikbalde ki yeni güçler olarak tarif ediyordu.

Fakat ne ilginçtir ki bu rapor yayınlandıktan kısa bir süre sonra aday güç olarak gösterilen ülkelerden birisi olan Hindistan’da ki patlamalar dünya gündemini meşgul etmeye yetti.

İran’a organize edilebilecek operasyonun hazırlığı da hepimizce malum.

Şimdi de sırada ülkemizin de aralarında bulunduğu Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu mu var? Vaziyet onu gösteriyor.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..