Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

Sabri onbirde. Galatasaray kazandı : GS : 2 - Kasımpaşa :1

Sabri onbirde. Galatasaray kazandı : GS : 2 - Kasımpaşa :1
 

bucagundem.com


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Türk Telekom Arena’da  Kasımpaşa ile karşılaştı. Günlerdir bu maçın önemi üzerinde konuşuluyordu. Haftalardır Prandelli taktik değişiklik yapıyor , olmuyordu. Takımı değiştiriyor, kendi istediği adamları oynatıyordu, olmuyordu. İlk kez Yönetim’in sözünü dinledi takıma Sabri Sarıoğlu’nu aldı ; takımda büyük bir moral değişiklik oldu.  Galatasaray galip gelmesini bildi.
 
Takımlar:
 
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Alex Telles, Hamit Altıntop (Dk. 72 Blerim Dzemaili), Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın(Dk. 46 Umut Bulut), Emre Çolak (Dk. 54 Wesley Sneijder), Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Cesare Prandelli
 
Kasımpaşa: Andreas Isaksson, Barış Başdaş, Ryan Donk, Orhan Şam (Dk. 71 Erhan Kartal), Sancak Kaplan, Andre Castro, Alpaslan Öztürk, Tunay Torun, Ryan Babel (Dk. 64 Tabare Viudez), Adem Büyük (Sanharib Malki), Oscar Scarione
Teknik Direktör : Şota Arveladze
 
Goller:
 
41.dk.  Adem Büyük (Kasımpaşa), 
53.dk.  Burak Yılmaz, (Galatasaray)
 90+1 .dk. Umut Bulut (Galatasaray)
 
Değerlendirme:
 
Haftalardır Prandelli’nin takımı oluşturmasına Galatasaray yönetiminden hiçbir itiraz gelmiyordu. Yönetim değişti ve  takımın havasında da bir değişik hava esmeye başladı. Bu arada uzun süre takımdan ayrı çalışan , bir bakıma dışlanmış bulunan Sabri Sarıoğlu sabrının ve çalışmasının ödülünü gördü ve takımında haftalar sonra yeniden yer aldı.
 
Bu bir profesyonelin, takımını çok seven bir insanın nasıl davranması gerektiğine ilişkin çok güzel bir örnektir. Sabri küsmedi; çalışmayı bırakmadı ve gerekeni yaptı. Sonunda geri döndü.  Son dakikada Sabri’nin attığı çok güzel korneri değerlendiren Umut Galatasaray’ın 2. golünü attı. Bu da Sabri’nin önemini gösterir.
 
Sabri’nin defans hattında yer almasına karşılık , takımın oluşturulmasında yine hatalar gözlendi.
 
Örneğin, niçin Hakan Balta, Sneijder  ve Umut Bulut ilk onbirde yer almıyordu. Bunu anlamak mümkün değildir. Gerçi ikinci devre Sneijder ve Umut takıma girdi.. Ama ancak ondan sonra takım toparlandı.  Dikkat edilirse , Burak Yılmaz ilerde tek başına yararlı olamıyor. Yanında ancak Umut Bulut veya Pandev olduğu zaman gol ümitleri daha çok artıyor. 
 
Nitekim bu maçta da Burak Yılmaz’ın 53.dk.da attığı golün pasını da Umut kafayla önüne düşürmüştü.
 
Selçuk İnan bu maçta da kendisinden bekleneni veremedi. Üstelik genç oyuncu Semih’i de ikide bir azarlamakla hiç de iyi yapmadı.
 
Gerçi , Semih son zamanlarda hep geriye dönük oynamakla,  çok hatalı paslar göndermekle prestijinden epeyce kaybetti ama o takımın temel direklerinden biridir, unutulmamalı.
 
Çoktan beri takımda yer almayan Hamit’i de ilk onbirde sahaya sürmek hatalı bir davranıştı.
 
Bu gün oynayamayan, yedekler arasında yer alan : Sinan Bolat, Hakan Balta, Tarık Çamdal, Goran Pandev’i  sahada göremeyenler oldukça şaşırdı. Prandelli’nin elinde çok geniş bir kadro var ama, yeteri kadar bunlardan yararlanmasını bilmiyor.
 
Prandelli nihayet kendi önerdiği  (4-2-31) taktiğinden bu maçta vazgeçerek, Galatasaray’ın klasik oyun düzeni olan (4-4-2)’ye döndü. Ve takım kendini buldu. Prandelli’nin iddiasına göre , kendi taktiğine göre, Galatasaray’ın çok daha hızlı ve etkili oynaması bekleniyordu ama  ne yazık ki, haftalardır bu mümkün olmadı; Galatasaray o taktiğe bir türlü oturmadı.
 
Sabri Sarıoğlu, normal oyununu oynadı. Başarılı da oldu. Bundan sonrası artık Prandelli’ye bağlı.
 
Galatasaray bu maçla çok önemli bir galibiyet yakalamıştır. Hem ligin üst sırasına yine tırmanmış, ve puanını 16’ya çıkarmış oldu. Böyle bir galibiyet, taraftarların sahaya dönmesi için de gerekliydi.  Galatasaraylılar umarız bundan böyle Galatasaray’ı hiç yalnız bırakmazlar. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..