Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Sabrımız taşıyor

Biz kürt'üz dediler, ayrıştılar. Askerlerimize, polislerimize kalleşce saldırılar yaptılar, sabır dedik. Ormanlarımızı yaktılar sabır dedik. Nevruz bizim bayramımız (bayramları da değilmiş) dediler, kutlarken yaktılar, yıktılar, canlar aldılar, sabır dedik. Bombalar patlattılar, insalarımızı, cocuklarımızı öldürdüler, sabır dedik. Yıllardır azarak devam ediyorlar.

Sabır, sabır, hep sabır, 30 senedir sabır çeken bu halk'ın dayanma sınırlarını aşıyorlar. Özgürlük bahanesine sığınarak her şeyi yapma  şansları olamaz. Kaldıki özgürlüğe diğer vatandaşlarımıza göre daha fazla sahipler. Sizler bu vatanın her köşesine çok rahat gidebiliyorsunuz. Oralarda iş bulup çalışabilyor, kalabiliyorsunuz. Diğer vatandaşlarımız size göre daha rahatlarmı acaba, bu yönden, eleştirin kendinizi. Tüm kamu işlerinde size ne kadar şans veriliyorsa diğerleride aynı şans'a sahip, Kürt, Türk diye bir ayrımcılık yok. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, General, her makamda oldunuz oluyorsunuzda.

Dilinizde konuşmak istiyorsunuz, tarih boyu engel mi vardı. Resmi dilin Türkce olduğu dönemde bile Türkce konuşmuyordunuz. Askerliğim sırasında Türkce bilmiyen bir çok arkadaşımız olmuştu. Eğitimimiz dilimizde olsun diyorsunuz, Türkce olursa ilim, bilim değişiyor mu hayretle bakıyorum. Buna benzer bir çok bitmek bilmiyen istekleriniz, her geçen gün artarak çoğalıyor. Bahaneler üretiyorsunuz. Asırlardır beraberce taraf olarak yaşadık, akrabalıklar kurduk, işyerleri kurduk bir güzel yaşadık. Yine yaşayalım istiyoruz. Sabır çekerken sessizliğimiz bu yüzdendir. Ama sabrımızı taşırmak üzerisiniz. Sakın sessizliğimizi, korkuyorlar da onun için sus puslar sanmayın. Aksi bir durum olursa kim daha zararlı çıkar düşünelim. Düşünün, hiç bir zaman olmayacak birşeyi oldu farzedelim, diyelim ki istediğiniz coğrafya sizin ama bir şartla, hepiniz o bölgeye geçeceksiniz. Bu bölgelere gelmeniz yasak, yüzde kaçınız o bölgeye dönersiniz hiç düşündünüz mü?Bir kere akliselim düşünün, Kardeşliğimiz asırlarca sürsün.

Bir not düşmek istiyorum. 3 aydır Mardin'de olmam nedeniyle bir çok yeri gezmek kısmet oldu. Kızıltepe 130000'e ulaşmıs nüfusu ile Mardin'in en büyük ilçesi. Mevsim kış. Bazı binalar hariç bacalar tütmüyor.araştırdım elektirikle çalışan ısıtıcılar kullanıyorlarmış. Elektirik parası vermiyorlarmış. Pkk'yı destekleme nedenleri bunlar olmasın.                                                                       

 
Toplam blog
: 11
: 81
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

İlgi alanlarım siyaset  ve güncel konular.  ..