Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Sabrın sonu selamet

 

Futbol biz Türklerin beklentilerini çoğunlukla boşa çıkarmıştır. Bu nedenle Plzen maçı öncesi benim için en umut verici olay medyamızın, yorumcularımızın ve hepsinden önemlisi Fenerbahçe’nin Çek ekibini ciddiye almasıydı. Nitekim bu durum sarı lacivertlilerin o A.Madrid veya Napoli’ye dar olan Doosan Arena’da son derece dikkatli, kendinden emin ve rahat oynamasını sağladı.

Fenerbahçe soğukkanlı bir takım ve onun bu özelliği özellikle derbilerde ve Avrupa maçlarında kendisine büyük avantaj sağlıyor.

Açıkçası uzun zamandır bir Türk takımının bir Avrupa deplasmanında bu denli bilinçli oynadığına, rakibine kendisini kabul ettirdiğine ve sadece istatistiklerde değil maçın skorunda da üstün olduğuna rastlamamıştık, hele hele bu seviyedeki bir karşılaşmada. Bu nedenle Fenerbahçe’nin Plzen galibiyeti, kolay alınmış gibi görünse de, son derece önemli bir başarı.

Fenerbahçe rakibi karşısında sayısız pozisyona girmedi fakat ona pozisyon şansı da vermedi,ki önemli olan buydu. Sarı lacivertliler topa sahip olduklarında yaratıcılıktan da uzaklardı fakat bu yolla rakibin top kullanmasına izin vermediler ve yine bu durum daha önemliydi. Aykut Kocaman ve öğrencileri için tüm bunları yapmak savunmadaki dikkat, göbekteki soğukkanlılık, kanatlardaki hareket ve ilerideki yetenek ile enerji sayesinde mümkün oldu.

Fenerbahçe’den gösteriş beklerseniz beklentiniz boşa çıkar, hatta onları izlerken sıkılmanız gayet normaldir. Organize hücumları, akıl dolu ara paslarını nadiren görürsünüz. Fakat bu “top devamlı sende olsun” oyunu bir yandan rakibin olası ataklarını daha başlamadan bitirirken diğer yandan size bir şekilde onu rakip ağlara gönderme fırsatı veriyor ve özellikle Plzen gibi zorluk derecesi yüksek maçlarda önemli bir avantaj oluyor.

Plzen’in potansiyeli olan bir takım olması nedeniyle turun henüz geçildiğini söylemek imkânsız ancak umarım ikinci maç ilkinden daha da kolay olur.       

can.nizamoglu@gmail.com

Twitter:_acn_       

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..