Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sabun köpüğü aşklar

Sabun köpüğü aşklar
 

sevgi masum bir duygudur


Her ilişkinin bir başlangıcı bir tanıma ve bir de sonu vardır.. Çoğunlukla başlangıç hep yanıl - tıcı olur. Yeni umutların ve yeni heyecanların beslediği o yeni kişi o an senin için aradığın bir numaralı kişidir, hayalimdeki kişiyi buldum diye ona toz kondurmak şöyle dursun aksine onu ilahlaştırmışsın. O aşkındır artık.Son derece yoğun bir heyecan içindesin.Yanılma noktası da buradadır işte. Çünkü sen daha o kişiyi tanımıyorsun, tanıdığını sanıyorsun, sadece yeni umutlar ve yeni heyecanın etkisi altındasın.

O dönemde kişi tüm eksilerini saklar artılarını abartılı bir şekilde ortaya koyar, göz boyama ve oyalama dönemini başarıyla sürdürür.Hedefe varılıncaya kadar bu böyle devam eder.Ne zaman ki şovlar biter, ki bu şovlar sürekli olamaz bir miadı var- dır, yavaş yavaş gerçekler ve eksiler ortaya çıkmaya başlar. İşte bu döneme de tanıma dönemi denir.Eksiler ve gerçekler bir bir ortaya çıktıkça hayal kırıklıkları, üzüntüler ve öfkeler de bir birlerini beslemeye başlar. Yalnız burada her zaman bu olumsuz oluşum hemen fark edilmeye- bilir, çünkü bu konuda uzman kişiler bu kez yalan mekanizmalarını işletmeye başlarlar.Bu dö- nem bir süre yalanlarla dolanlarla beslenir ve bir süre daha ömrünü sürdürür.

Tanıma döneminden sonra son bölüm miadı başlar. Bu dönemde de yalan sayıları artarken kavgalar, mazeretler, tartışmalar ve hayal kırıklıkların verdiği öfkeler başlar.Yalnız burada bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Duygunun yön değiştirmesi. Çok tehlikeli bir noktadır bu.

Zor aşılabilen bir nokta. Şu ki....Bir filozftan okumuştum.Bu konuda der ki.En büyük düşman lık aşktan sonra duygunun nefrete dönüşmesinden kaynaklanan düşmanlıktır ve bu düşmanlık kadar tehlikeli olanı da yoktur.İntikam için uyuyan kocasının kafasını baltayla koparan kadın ile başkasına yar olmasın diye sevdiği kadının yüzünü kezapla yakan erkek aynı duygunun yön değişmesinin basit birer örnekleridir.

Sabun köpüğü aşklar genellikle hızla başladığı gibi hızla da biter. Çünkü temeli sağlam değil ve o duyguyu besleyecek gerçek nedenler yoktur.

mart 2007, İst

 
Toplam blog
: 24
: 661
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

1952 Ağrı doğumlu olan Reşit Yaman altı yıllık yatılı Van Alpaslan İlköğretmen Okulu'ndan sonra İ..